Ulastirma Ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu'ndan 'Altili Masa' Elestirisi Açiklamasi

Çankiri’da konusan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Birileri masalarin etrafinda oturuyor, kalkiyorlar. Yine oturacaklarmis. Bu masalardan bir sey çikmaz, bu masalarda milletin derdi yok. Bu masalarda sadece kendi gelecekleri var” dedi.

Ulastirma Ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu'ndan 'Altili Masa' Elestirisi Açiklamasi
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Çankiri’nin Orta ilçesinde yeniden belde statüsünü kazanan ve yarin belediye baskanligi seçimlerinin yapilacagi Dodurga’da vatandaslarla bir araya geldi. Yarin gerçeklesecek seçim öncesinde beldeye gelen Karaismaologlu ilk olarak Orta ilçesini ziyaret etti. Orta Belediyesi ziyaretinin ardindan Bakan Karaismailoglu Dodurga beldesine geçti. Dodurga’da vatandaslara seslenen KAraismailoglu, Millet Iftifaki’nin belediye baskan adayi Hasan Hüseyin Kasikçi’nin Dodurga’nin tekrar belde olmasi için çok çalistigini ve yönetmek için hazir oldugunu söyledi.



“Son 20 yildir Türkiye adeta çag atladi"

AK Parti döneminde yapilan yatirimlara deginerek konusmasini sürdüren Bakan Karaismailoglu, “Cumhurbaskanimizin liderliginde AK Parti hükümetleri hizmet aski ile yurdumuzun dört bir yaninda hizmet üstüne hizmet üretiyorlar, proje üzerine proje üretiyorlar. 1994 yilinda Sayin Cumhurbaskanimizin Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi grevine geldigi günleri çogu arkadasimiz bilirler. Mazide kaldi ama neydi ne oldu? Ayni sey 2002 yilindan itibaren Türkiye’de yasandi. Son 20 yildir Türkiye adeta bir çag atladi. Hayal dahi edilemeyen pek çok is bir bir tamamlandi. Sonucunda bunlarin hepsi vatandaslarimiza hizmet olarak döndü. Vatandasimizi hayatlari yapilan hizmet sayesinde kolaylasti. Mesafeler kisaldi, zaman kisaldi, vatandaslarimiz sevdiklerine zaman ayirabildi. 2002 öncesinde Türkiye’de sadece 6 bin 100 kilometrelik bölünmüs yol vardi. AK Parti’nin ilk hükümetleri 15 bin kilometrelik bölünmüs yol vaadini söyledikleri zaman gülmüsler, ‘hayal satiyorsunuz’ demislerdi. Ama bugüne geldigimizde ülkemizde tam 28 bin 664 kilometrelik yol var. Bu yollar sayesinde yolda tam 7 milyar saat zaman tasarrufu sagladik. Her yil 1 milyar litre akaryakittan tasarruf sagliyoruz. Yapilan bu yollar, kaliteli yollar sayesinde hem yakittan, zamandan tasarrufu sagladik hem de kaza oranlari yüzde 80 azaldi. Bu yapilan yatirimlar sayesinde her yil 9 bin 500 vatandasimizin hayatini kurtariyoruz. Yaptigimiz yollar bir akarsu gibidir. Gittikleri yere hareket, bereket getirirler. Devaminda sanayi, turizm, tari gelisir” dedi.



“Bütün dünya ekonomileri küçülürken Türkiye büyüdü”

Pandemi sürecine ragmen türkiye2nin büyümeye devam ettigini belirten Karaismailoglu, “Dünyada son iki yildir yasanan Covid-19 salgin sürecinde bütün sistemlerin kilitlendigi, üretimin durdugu, insanlarin adeta evlerine hapsoldugu günlerde bile büyük Türkiye kenetlenerek daha fazla üretim, daha fazla yatirim yapti. Bunun sonucunda dünyanin en iyi, en hizli gelisen ülkeleri arasina girdi. Bütün dünya ekonomileri küçülürken Türkiye büyüdü, hala daha büyümekte. 200 milyar dolara çikan ticaret hacmi artarak devam edecek. Bundan hiç süpheniz olmasin” diye konustu.



“Son 20 yildir 6 milyar liranin üzerinde Çankiri’ya sadece Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak yatirimlar yaptik”

Çankiri’ya yapilan yatirimlarla ilgili bilgiler veren Karaismailoglu, “Çankiri genelinde çok ciddi yatirimlarimiz var. Son 20 yildir 6 milyar liranin üzerinde Çankiri’ya sadece Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak yatirimlar yaptik. Tabi ki yeterli degil, hareketlilik üretim de artinca ihtiyaçlar artiyor. Sizlerin ihtiyaçlari dogrultusunda yatirimlarimiza devam edecegiz. Çankiri’ya, Orta’ya yakin zamanda gelmistik. Buranin sorunlarini, taleplerini biliyoruz. En büyük beklentiniz; Çerkes, Orta, Sabanözü, Çubuk yolu. Sabanözü- Çubuk yoluna basladik, hayirli ugurlu olsun. Orta Sabanözü yolunun da ihalesini bu ay yapiyoruz, Temmuz’da da hep birlikte temelini atacagiz” seklinde konustu.



“Bu masalardan bir sey çikmaz, bu masalarda milletin derdi yok”

‘Altili masa’yi elestiren Karaismailoglu, “Birileri masalarin etrafinda oturuyor, kalkiyorlar. Yine oturacaklarmis. Bu masalardan bir sey çikmaz, bu masalarda milletin derdi yok. Bu masalarda sadece kendi gelecekleri var. O yüzden, derdi vatanina, milletine hizmet olmayanlardan hiçbir beklenti olmaz. Sadece masanin etrafinda degil, altinda da birileri var. Zamani gelince onlar da oradan çikacaklar. O yüzden milletin de bunlardan bir beklentileri yok. Bu ülkeye yapilacak bir sey varsa, onu yapacak da Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderligindeki AK Parti hükümetleridir” ifadelerini kullandi.

“Yarin buradan çikacak güçlü ses 2023’ün sinyali olacaktir”

Dodurga’da yapilacak seçimlerin 2023 yilindaki seçimlerinin sinyali olacagini belirten Karismailoglu, “Önümüzde 2023 seçimleri var. Yarin buradan çikacak güçlü ses 2023’ün sinyali olacaktir. Ama bu mühür ne kadar güçlü çikarsa Dodurga o kadar çok kazanacak” dedi.

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim da telefon araciligi ile mitingde vatandaslara seslendi. Yildirim, seçimlerden sonra Dodurga’ya gelerek vatandaslarla bir araya gelecegini ifade etti.

Kaynak: İHA