Ormanlarda Devriye Gezen Atli Polisler Vatandaslarin Ilgi Odagi Oldu

Istanbul’da bulunan ormanlik ve motorlu tasitlarin kullanima yasak oldugu alanlarda güvenligi atli polisler sagliyor. Çevik Kuvvet Sube Müdürlügüne bagli olan Atli Polis Grup Amirligine bagli polisler vatandaslarin daha güvenli vakit geçirebilmesi için çalismalarini sürdürüyor.

Istanbul’da motorlu tasitlarin kullanilmadigi alanlarda can ve mal güvenligi atli polisler tarafindan saglaniyor. Istanbul Valiligi öncülügünde kurulan ve Istanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktas’in emirleri dogrultusunda çalisan atli polisler , özellikle yaz aylarinda ormanlik ve turistlik bölgelerde vatandaslarin can ve mal güvenligini sagliyor. Hafta sonu ise mesire alanlarinda atli polislerin devriyesini gören vatandaslarin ilgisi oldukça fazla. Polisler gün boyu ormanin derinliklerinde devriye atarak hem orman yanginlari konusunda hem de vatandaslarin güvenligi konusunda hizmet veriyor.

“Envanterimizde bulunan 9 at ile hizmet veriyoruz”

Iki yildir atli polis olarak görev yapan polis memuru Ayhan Tohumcu, “Biz valilik karari ile Il Emniyet Müdürümüz sayin Zafer Aktas’inda talimatlari ile Atli Polis Grup Amirligi’nde çalismalarimizi yürütüyoruz. Park ve bahçe alanlarinda, ormanlik alanlarda, turistlik alanlarda ve motorlu tasitlarin giremedigi her alanda çalismalarimizi yürütüyoruz. Halkimizin bize karsi olan tepkisi gerçekten çok güzel. Biz özellikle son zamanlarda artan orman yanginlari nedeni ile ormanlik alanlarda devriye atip vatandaslarimizi bilinçlendiriyoruz. Biz atlar ile bir bütün olduk envanterimizde bulunan 9 atimiz ile Istanbul’un her yerinde daima çalismalarimizi yürütüyoruz” dedi.

Atli Polis Grup Amirliginin kadin atli polisi Merve Geyik ise “2 yildir Atli Polis Grup Amirligi’nde görev almaktayim. Motorlu tasitlarin olmadigi yerlerde biz görev almaktayiz. Ben bayan oldugum için çok farkli tepkiler aliyorum. Özellikle kadinlar ve çocuklardan çok olumlu tepkiler aliyorum. Atlar artik bizim görev arkadasimiz her sabah onlar görüyoruz ve artik birbirimize alistik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA