Bandirma'da Atik Su Aritma Tesisinin Yapimi Hiz Kazandi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde atik su aritma tesisinde yüzde 10’luk kisim tamamlandi. Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz tesisi yerinde inceledi.

Bandirma'da Atik Su Aritma Tesisinin Yapimi Hiz Kazandi
AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafindan finanse edilen, Çevre ve Sehircilik Bakanligi, AB ve Dis Iliskiler Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen, BASKI sorumlulugunda, Bandirma Atik Su Aritma tesisini Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz basin mensuplariyla gezdi.

Balikesir’in her noktasinda temiz bir kent için çalismalarini sürdüren Balikesir Büyüksehir Belediyesi, deniz kirliliginin engellenerek su kalitesinin iyilestirilmesi, saglikli ve kesintisiz içme suyunun saglanmasina yönelik içme suyu ve Bandirma Körfezinde deniz kirligini bitirmek için önemli adimlarindan birine, 10 milyon Euro’luk atik su aritma tesisini yüzde 10’luk kismi tamamlandi. Entegre Su Projesi’nin bitirilmesinden sonra tüm kanalizasyon ve fabrikalarin kimyasal atiklari temizlenerek denize verilecek ve Bandirma Körfezi’nin kisa sürede kendini yenileyerek eski temiz günlerine geri dönecek.

Balikesir Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürü Izzet Günal, “2006 yilinda baslayan serüveni geçtigimiz evreler sonrasinda, Livatya sahilinde denize girilirken, baliklar tutulurken, meydana gelen kirlilikle beraber tüm cazibesini kaybetmesi, bu projenin hayali 2019 yilinda hayata geçti. Bandirma’da geçtigimiz yillar müsilajla beraber, Marmara Denizine kiyisini olan tüm iller etkisini gördü. Bu tesisin yüzde 90’lik kisminin finansmanini tamamen hibe ile yüzde 10’luk kismini da öz kaynaklarla karsilanacak olan 175 kisi kapasiteli, saniyede 23 bin metre küp kapasiteli günlük ileri dereceli biyolojik atik su aritma tesisi, solar kurutma tesisi, geri kazanim üniteleriyle beraber Bandirma’nin atik su sorununu çözerek Livatya Sahili eski günlerine kavusturacagiz“ dedi.

Tesisin tamamlanmasiyla birlikte ilçede uzun yillardir yasanan kanalizasyon ve atik su bertaraf sorunlari çözüme kavusmus olacak, Bandirma Körfezi kirlilikten kurtulacak, Marmara Denizi’ni kirleten unsurlar ortadan kaldirilacak. Atik su tesisinin bilgilendirme ve ziyaretin ardindan çöp terfi istasyonuna ve içme suyun depolanma ve dagitim tesisine geçilerek bilgilendirmelerde bulunuldu.
Kaynak: İHA