Balikesir'in Altieylül Ilçesindeki Lavanta Bahçesi Büyülüyor

Balikesir’in Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, içerisinde tibbi ve aromatik bitkilerin yetistirildigi Nergiz Mahallesi’nde bulunan arazideki düzenlemeleri yerinde inceledi.

Balikesir'in Altieylül Ilçesindeki Lavanta Bahçesi Büyülüyor
Altieylül Belediyesi çiftçiye, tarima ve tarimsal faaliyetler ile çiftçilerin bilinçli tarim yapmasi konusunda Kirsal Hizmetler Müdürlügü araciligiyla tüm imkânlarini seferber ediyor. Son olarak Altieylül Çiftçi Mallari Koruma Meclisi Baskanligi ile imzalamis oldugu protokol ile de bunu bir adim daha öteye tasiyarak çiftçinin yaninda oldugunu bir kere daha göstermis oldu. Nergiz Mahallesi’nde bulunan ve yaklasik olarak 100 dönümden olusan arazide faaliyetlerini sürdüren Altieylül Belediyesi Kirsal Hizmetler Müdürlügü Ekinezya, Bilyali Kekik, Melisa, Aynisefa, Sivri Kekik, Ölmez Çiçek, Lavanta, Biberiye, Anadolu Adaçayi ve Mercankösk gibi tibbi ve aromatik bitkilerin yani sira bugday gibi tahil ürünleri ile çesitli meyveleri de bu arazide yetistirerek tarimsal üretime destek oluyor.

Baskan Avci “Birbirinden güzel etkinliklerle bir arada olacagiz”

Kirsal Hizmetler Müdürlügü’ne bagli ekiplerce gerçeklestirilen tarimsal faaliyetlerin yani sira bilinçli tarimsal faaliyetlerin sürdürülebilmesi için Altieylül’de bulunan çiftçilere yönelik tarimsal destek ve bilgilendirme faaliyetlerini de yürüten Altieylül Belediyesi, Nergiz Mahallesi’nde bulunan arazi üzerinde de çesitli düzenlemeler gerçeklestirerek vatandaslarin da istifade edebilecegi çesitli etkinlikler yapmayi planliyor. “Türkiye’yi doyuran il Balikesir; Balikesir’i doyuran ilçe de Altieylül’dür” sözünü her firsatta tekrar eden Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci “Lavanta bahçemiz artik yepyeni bir görünüme kavusuyor. Yaptigimiz düzenlemelerle böylesine bir güzelligi ilçemize kazandirmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Insallah çok yakinda burada hemsehrilerimizi agirlayacak, birbirinden güzel etkinliklerle bir arada olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA