Atli Okçuluk Dogu Grubu Çeyrek Final Müsabakalari Aksehir'de Basladi

Atli Okçuluk Sampiyonasi Dogu Grubu çeyrek final müsabakalari, Geleneksel Spor Dallari Federasyonu ve Konya’nin Aksehir Ilçe Belediyesi isbirligi ile Aksehir’de gerçeklestiriliyor.

Atli Okçuluk Dogu Grubu Çeyrek Final Müsabakalari Aksehir'de Basladi
Müsabakalarda 17 kulüpten toplam75 sporcu yarisiyor. Minikler, yildizlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yarisacak olan yarismacilar birinci gün Türk parkuru (Tabla Bendi), ikinci gün ise kabak parkurunda yarisacak. Aksehir Devlet Hastanesi arkasindaki atli okçuluk yaris pistinde gerçeklestirilen yarisma öncesinde protokol konusmalari yapildi. Açilis konusmasini yapan Geleneksel Spor Dallari Federasyonu Atli Okçuluk As Baskani Fatih Isik, yarismalarin kazasiz belasiz güzel bir sekilde gerçeklesmesini diledi. Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya da Aksehir’in yogun bir sekilde birçok etkinlik ve yarismalara ev sahipligi yaptigini belirterek, "Atli okçuluk farkli bir spor dali. Burada kabiliyet beceri disinda cesaret, güç ve atilganlik var. Gerçekten bu kolay bir spor dali degil" dedi.

Ilçe Kaymakami Ismail Küreci de at ve okçulugun Türk Kültürü’nün temeli oldugunu belirterek, "Bu vesileyle geçtigimiz günlerde vefat eden Cüneyt Arkin’i da rahmetle aniyorum. Bizim ögrenciligimiz, bizim gençligimiz onun bu yöndeki filmlerini seyretmekle geçti. Kültürümüzde atin ve okçulugun çok büyük önemi var. Buna sahip çikilmasi ve gelistirilmesi gerçekten güzel bir sey" diye konustu.

Konusmalarin ardindan gruplar halinde atli okçuluk sporculari Türk parkurundaki yarismalarina basladi.

At üzerinde hizla giderken yanlardaki hedeflere ok atan sporcular, gösterdikleri basari ve tehlikeli hareketleri ile izleyenlere heyecan dolu dakikalar yasatti. Yarismanin yarin yapilacak bölümünde ise kabak parkuru yarismalari ve ödül töreni gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA