Baskan Demir Açiklamasi 'Engelli Vatandaslarimizin Her Zaman Yanindayiz'

Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir, hafta sonu sehir merkezinde yapimi süren kaldirim çalismalari sirasinda engelli vatandaslara yönelik kullandigi sözlerinin yanlis anlasilmasindan dolayi konuya iliskin olarak yazili bir açiklama yapti.

Açiklamasinda; Ardahan Belediyesi olarak daima engelli vatandaslarin haklarini gözettiklerini vurgulayan Baskan Demir, sözlerinin iyi niyetli olmayan kimi çevrelerce kasitli olarak kamuoyuna aktarildiginin altini çizdi.

Belediye Baskani Faruk Demir, sosyal medya hesaplari üzerinden yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi:

“Bilindigi gibi dün yasanan bir konusma (veya olay), baglami anlasilmadan ve baglamindan koparilarak engelliler konusundaki çalismalarimizi ve hassasiyetimizi gölgeleyebilecek yanlis anlasilmalara vesile olmustur. Tam da bu nedenle konuya dair bakisimizi ve hizmetlerimizi kisaca animsatmak istedim.

Erisilebilirlik konusunda yol, kaldirim, park, bahçe gibi tüm alanlarda evrensel kriterlere uygun olarak kent alt yapimizi olusturmaktayiz. Ilgili videoda görülecegi gibi kaldirimimizin tam ortasinda engelli yürüyüs bandina yer ayrilmistir. Cumhuriyet Halk Partimizin ve belediyemizin yönetim anlayisi evrensel tasarimlarin da üzerinde bir noktadadir. Ardahan’da bir ilke imza atiyoruz. Yaklasik bir yil önce Belediye olarak hazirladigimiz “Engelleri Birlikte Asalim” park projemiz Türkiye’de ilk on içerisine girerek ödül almaya hak kazanmistir. Türkiye Belediyeler Birligi es finansmaniyla projemiz onaylanmis ve en geç bir ay içerisinde insasina baslanacaktir. Daha fazla kaynak yaratip, daha çok yol, kaldirim ve park yapma istegimizi dile getirmek amaciyla yaptigimiz konusma yanlis anlasilmistir. Bu vesileyle üzülerek belirtmeliyim ki sehrimizin merkezinde dahi cadde ve sokaklarimizda asfalt yol- kaldirim bulunmamaktadir. Kaynak buldugumuzda yapimina baslayabildigimiz bütün kaldirimlari yönetmelik geregi engelli vatandaslarimizin erisilebilirligi sartlarinda gerçeklestirmekteyiz.”
Kaynak: İHA