Tekirdag'da 15 Temmuz Sehitleri Için 'Demokrasi Nöbeti'

Tekirdag’da 15 Temmuz Sehitlerini anmak için düzenlenen program "Demokrasi Nöbeti" ile sona erdi.

Tekirdag'da 15 Temmuz Sehitleri Için 'Demokrasi Nöbeti'
Fethullahçi Terör Örgütü (FETÖ)/ Paralel Devlet Yapilanmasi (PDY)’nin 15 Temmuz 2016 aksami kalkistigi darbe girisiminde sehit düsenleri anmak üzere düzenlenen ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri tüm yurtta oldugu gibi Tekirdag’da da ’Demokrasi Nöbeti’ ile sona erdi.

Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesi sahil dolgu alaninda düzenlenen anma programda, 15 Temmuz’un önemini belirten konusmalar yapilirken düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Ayrica Gençlik ve Spor Bakanligi öncülügünde Tekirdag Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen ’15 Temmuz Sancak Kosusu’ sahil dolgu alaninda sona erdi. Burada dereceye giren ögrencilere madalyalari ve ödülleri takdim edildi.

Günün anisina imzaya açilan ani defterini imzalayan Tekirdag Valisi Aziz Yildirim; Türk Milleti, tarih boyunca birçok badireler atlatmis, zorlu mücadelelerde büyük zaferler kazanmistir. 15 Temmuz gecesi de, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Milletimiz, hain FETÖ/PDY darbe kalkismasi karsisinda unutulmaz bir destan yazmistir.

Cumhurbaskanimiza, TBMM’ye, kamu kurumlarina ve vatandaslarimiza hain saldirida bulunan FETÖ/PDY karsisinda büyük bir kahramanlik örnegi sergileyerek hain darbe girisimine karsi duran Milletimiz, canini hiçe sayarak, büyük fedakarliklar göstererek inancina, ülkesine, devletine, demokrasisine, gelecegine ve egemenligine sahip çikmistir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlügüne, Milletimizin birligine, bütünlügüne ve huzuruna yönelik yapilan bu alçakça girisimler hiçbir zaman amacina ulasamayacaktir. Türkiye Cumhuriyeti, bagimsiz, müreffeh ve güçlü bir sekilde ilelebet varligini sürdürmeye devam edecektir.

15 Temmuz günü Türk Milleti’nin varligina, istikbaline ve istiklaline darbe vurmak isteyenlere karsi gövdesini siper ederek gösterdikleri kahramanlikla adlarini tarihe yazdiran Sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize sükranlarimi sunuyorum" ifadelerini kullandi.

Törende Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan hazirlanan video sunumlari alana kurulan dev ekranlardan gösterilirken, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ulusa seslenis konusmasi vatandaslar tarafindan ilgiyle izlendi.

Ilahilerin ve siirlerin okundugu anma töreni, selalarin okunmasiyla baslayan "Demokrasi Nöbeti" ile sona erdi.
Kaynak: İHA