Dünyanin En Büyük Türk Bayragi 15 Temmuz'da Yeniden Açildi

Kayseri’de Talas Belediyesi tarafindan düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde, dünyanin en büyük Türk Bayragi yeniden açilarak dalgalandirildi.

Dünyanin En Büyük Türk Bayragi 15 Temmuz'da Yeniden Açildi
Ilçede bulunan parasüt indirme alaninda gerçeklesen etkinlige Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yildiz ve Ismail Tamer, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Törende 45 metre genislige 67,5 metre uzunluga ve 3 bin 68 metrekare alan genisligi ile dünyanin en büyük Türk Bayragi vatandaslar ve protokol üyeleri tarafindan açilarak dalgalandirildi.

Türk Milleti’nin asker bir millet oldugunu söyleyen Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, “2 gün önce bir köyümüzde asker ugurlama programimiz vardi. Askerlerin babasi da köyün ayni zamanda muhtari ve benim de eski ögrencim. Bir oglu asker, 2 oglu da Pazartesi günü asker olacak. 3 evladini birden asker veriyor ve diyor ki devletim emretsin ben de asker olayim. Yani 15 Temmuz hain darbe girisiminde bulunanlar iste bunu hesap edemedi. Biz asker milletiyiz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti devleti için, gönül cografyamiz için veremeyecegimiz hiçbir sey yok. Allah’a sükür biz ulu bir vatanin ulu evlatlarinin neslindeniz. 2 yil sonra insallah cumhuriyetimizin 100. yildönümünde nice güzelliklere daha imza atacak sayin Cumhurbaskanimiz. Biz de Cumhurbaskanimizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin birer bireyi ve yol arkadasi olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Törenin ardindan protokol üyeleri sahneye çikarak vatandaslarla beraber ellerinde bulunan bayraklari salladi.
Kaynak: İHA