Çankiri'da Binlerce Vatandas 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'nde Sokaklara Akin Etti

Çankiri’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen program için binlerce vatandas kent meydanina akin etti.

Çankiri'da Binlerce Vatandas 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'nde Sokaklara Akin Etti


Çankiri’ da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde anma programi düzenlendi.

Program öncesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde "Milli Birlik Yürüsü" düzenlendi.

Dedeler mevkiinden baslayan yürüyüse katilan vatandaslar, ellerindeki Türk bayraklari ve mehteran takiminin çaldigi marslar esliginde Çankiri Milli Idare Meydanina yürüdü. Daha sonra meydanda anma programi düzenlendi.

Programa kent protokolünün yani sira, çok sayida vatandas katildi.



Programda konusan AK Parti Grup Baskan Vekili ve AK Parti Çankiri Milletvekili Muhammet Emin Akbasoglu, ’’6 yil önce bugünü tekrar hatirlamis olduk. Burada meydanda burada bulunan aziz hemsehrilerimizle, 10 binlerle burada milli iradeye, demokrasiye, milletin gelecegine, anayasal düzene sahip çiktik. Milletin seçtigi Cumhurbaskanina ve hükümete karsi, devlete, millete, vatana karsi hain bir sekilde uluslararasi darbe ve isgal girisiminde bulunan bir bahtsiz ve hain sebekenin Türkiye’yi bölüp parçalamaya, Siyonist ve emperyalistlerin milletimiz devletimiz vatanimiz ve dinimizle ilgili operasyonlarini gerçeklestirmeye dönük bu tesebbüsleri millet iradesiyle, Çankiri’nin dik durusuyla, 81 vilayetin, 85 milyonun dik durusuyla, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in saglam iradesiyle geregi yapilarak akim birakilmistir. Allah sizlerden ebediyen razi olsun" dedi.



"Türkiye bir Suriye ve Irak’a döndürülecekti"

Akbasoglu, "Eger o gece bu haine uluslararasi darbe ve isgal girisimi gerçeklesmis olsaydi, acaba bizler burada bulunabilecek miydik? Vatanimiz, devletimiz hangi badirelerle karsilasacakti. Çesitli uluslararasi operasyonlarin bilgisi devletimizin elindedir. Milletimizin de irfaniyla mahseri vicdanindadir. Sayet tam tersi olsaydi, Türkiye bir Suriye ve Irak’a döndürülecekti. Sevr gerçeklestirilecekti, büyük Ermenistan ve büyük Israil planlarinin sonuna kadar önü açilacakti. Allah korusun, Türkiye bir iç savasla karsilasilacakti. Bunlarin hepsini iste Çankiri’dan, Ankara’dan, Istanbul’dan, Diyarbakir’dan, velhasil vatanin bütün köselerinden, Sayin Cumhurbaskanimizin ’anayasal olarak devletin ve milletin basi ve ordularimizin da TBMM adina baskumandani sifatiyla ’haydi meydanlara’ sözünün yerine getirilmesiyle bir büyük bela defedilmisti. Bu çok ama çok anlamli neticedir. O sebeple 15 temmuz bir milattir. Yeni bir baslangiçtir. Artik büyük ve güçlü Türkiye’nin öncülügünde kurulacak adil ve merhametli yeni küresel düzenin baslangiç tarihi nirengi noktasi kilometre tasi olarak tarihteki yerini almistir" diye konustu.



Daha sonra konusan Çankiri Valisi Abdullah Ayaz ise, "15 Temmuz ihanetinin altinci seneyi devriyesini idrak etmek üzereyiz. Acilarimiz biraz küllenmis olsa da o gece yasadiklarimiz, yasadigimiz ihanetin boyutu, yasadigimiz ihanete giden süreç ve ihanetin sonuçlari hala tüm canliligiyla hafizalarimizda. Bizlere düsen de 15 Temmuz’u unutturmamak ve gelecek nesillere, gençlerimize, tüm vatandaslarimiza he daim hatirlatarak, ’geçmis gelecegin el feneridir’ siariyla geçmisten alinacak dersle gelecekte bu tarz ihanetlere meydan verilmemesi, tedbirli ve uyanik olunmasi ugruna elimizden gelen gayreti göstermeye devam edecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA