Ahlat'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Programi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla program düzenlendi. Ilçenin Yukari Çarsi Meydani’nda düzenlenen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ahlat'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Programi


Programda ilk olarak konusan Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban, “Zaman su gibi akip gidiyor. 6 yil önce bu alçak kalkisma oldu. Bin yil öncede ayni kalkismalarin örnekleri tarihimizde mevcuttu. Biz millet olarak tecrübeliyiz. Onun için devletimiz dimdik ayakta. Onun için biz hala ebed müddet bir devlet kültürüne sahibiz. Cenab-i Hakka sükürler olsun ki bu millet bütün efradiyla devletine, vatanina, topragina kem gözle bakanlara firsat vermiyor. Vahim bir hadise yasadik. Içimizden birilerini devsirerek yaptilar ama tecrübe yine Cumhuriyet tarihi boyunca yüksekti. Cumhuriyeti kurduk kurali 4 defa böyle bir kalkisma vardi. 4 tanede yine buna benzer ihtilal boyutunda olmasa da ama bu milleti tehdit edecek unsurlarin devreye girdigi hareket söz konusuydu. Bu ugurda demokrasiye basbakanlar, bakanlar sehit verdik. Nice gençleri sehit verdik ama vatani vermedik. Türkiye Cumhuriyeti devletinin basta sayin Cumhurbaskani hiç tereddüt etmeden ‘Öleceksem bu topraklarda ölecegim’ ifadesiyle milletinin huzuruna çikar ve ülkeyi terk etmeyi birak aklindan geçirmek orada sehadeti seref biliriz diyen bir ahlakla ortaya çiktiginda bu millet ayni suurla hareket etti” dedi.



Daha sonra konusan Bitlis Vali Yardimcisi ve Ahlat Kaymakam Vekili Izzet Cem Eser ise, “Bugün buraya milletimizin demokrasi zaferini kutlamak, kalpleri ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, istiklal ve diger bütün mukaddes degerleri ugruna gözlerini kirpmadan canlarini feda eden aziz sehitlerimizi bir kez daha yad etmek ve kahraman gazilerimize sükranlarimizi sunmak üzere bir araya gelmis bulunuyoruz. Bugün bir taraftan 251 vatandasimizi bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yasarken diger taraftan da dünyada esine arz rastlanir bir direnise sahit olmanin gururunu yeniden yasiyoruz. Hüzün ve gururun ayni anda yasandigi bugünde tekrar ifade etmemiz gerekir ki hiçbir zafer altin tepside sunulmamistir. Tarihimiz boyunca kazandigimiz her zaferin arkasinda bir fedakarlik vardir. 15 Temmuz gecesi dökülen sehit kanlari bagimsizligimizi korumanin yaninda milletimizin birlik, beraberlik ve kardesligi pekistirmesine vesile olmustur. Ülkemizde ve bölgemizde bir süredir yasadigimiz olaylardan çikaracagimiz dersler isiginda kendimize daha güvenli, daha güçlü, daha aydinlik bir gelecek kurmak için daha çok çalismak en büyük hedefimiz olmalidir” diye konustu.



Konusmanin ardindan Kur’an-i Kerim tilaveti okunarak Ahlat Ilçe Müftüsü Mehmet Fudayil Uyanik tarafindan dua edildi. Program ögrenciler tarafindan siirlerin okunmasi ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ulusa seslenis konusmasiyla sona erdi.

Düzenlenen programa Bitlis Vali Yardimcisi ve Ahlat Kaymakam Vekili Izzet Cem Eser, Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, Ahlat Ilçe Emniyet Müdürü Isa Cosar, Ahlat Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Hasan Emrah Alkan, kurum amirleri, sehit aileleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA