15 Temmuz Kahramanlari Yildirim'da Anildi
Bursa Yildirim Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6’nci yil dönümü dolayisiyla özel bir program düzenlendi.

AK Parti Genel Baskan Basdanismani Prof. Dr. Yasin Aktay ve Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin konusmaci olarak katildigi panele Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz’in yani sira AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kiliç, AK Parti Bursa Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Alparslan, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Setenay Olguner, AK Parti Yildirim Ilçe Baskani Ali Erbay, Yildirim Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Sevinç katildi.
Programda konusan Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, 15 Temmuz 2016’nin birligin ve beraberligin yeniden yazildigi bir destan oldugunu ifade etti.
Türk tarihinin en önemli sayfalarina yazilan 15 Temmuz’un, hainlere karsi, devletin ve milletin irade, azim ve kararliligini bir kez daha gösterdigini dile getirdi. Baskan Oktay Yilmaz, “Bu ülke daha önce de örtülü-açik darbeler gördü, muhtiralar yasadi ancak milletimiz ilk kez milli iradesini, demokrasisini ve seçilmis liderini savunmak için sokaga çikti. Iste bu devletle milletin kucaklasmasidir! Iste bu milli iradedir! Iste bu milletin hainlere çektigi balans ayaridir! 15 Temmuz Türkiye için milattir. 15 Temmuz’da herkes anladi ki devletin de, vatanin da, ordunun, polisin de tek sahibi millettir! 15 Temmuz; tipki ceddimizin kahramanliklari ve zaferleri gibi gelecegimizi aydinlatacak ve gençlerimize isik olacaktir. Milletimizin 15 Temmuz’da yazdigi destan asla unutulmayacak. 15 Temmuz’da ortaya koydugumuz milli birlik ve dayanisma ruhu, ayni yollara basvurmak isteyecek hainlerin ümitlerini kökten söküp atmistir” dedi.
“15 Temmuz bu millete dogrultulmus bir silahti”
Her bir darbenin ülkeye verdigi tahribatin ayri oldugunu aktaran AK Parti Genel Baskan Basdanismani Prof. Dr. Yasin Aktay, “Her bir darbe krize neden olmus, toplumda ve ülkeye çok ciddi hasarlar vermistir. Bilhassa 28 Subat sürecinin zararlarindan birisi de FETÖ’nün önünün açilmis olmasi. FETÖ bu zeminde magduriyetin ortaya çikardigi faydayi da üretti. Magduriyet oynayarak magdur olan insanlarin içine sizdi. 28 Subat bir darbe olarak Türkiye’nin kalbine bombayi koymustur. Yaptigi ciddi tahribatlar var. O sürecin bu sekilde yasanmasiyla bütün verimi FETÖ aldi. Sonrasinda Gezi Olaylari ve 17-25 Aralik süreci 15 Temmuz Darbesini mesrulastirma çabasi vardi. 15 Temmuz bu millete dogrultulmus bir silahti. Fakat bu saldiri karsisinda bu milletin sergiledigi durus ona bir millet olma keyfiyetini kazandirmis oldu. Dünya’da ilk kez bir halk 15 Temmuz’da kendi demokrasisine sahip çikti ve kendi demokrasisini hak etti.” dedi.
Dünya’nin hiçbir halk hareketi tarihinde hükümetini savunan, hükümetini savunurken canini ortaya koyan, o siddete ragmen, gerçek kursunlara, mermilere gögsünü siper ederek hükümet savunan bir model, bir halk hareketi modeli yoktur diyen Prof. Dr. Yasin Aktay, “Bu Türkiye’ye özgüdür. Türkiye’de su anda milletin millet olarak tarih sahnesine dönüsü 15 Temmuz ile oldu. Yildirim Bayezid’den, Osmanli’dan gelen çok güçlü bir millet var. O millet bir aktör olarak tarih sahnesine geri dönmüs oldu. Bu geri dönüs bir dogus sancisiyla birlikte oldu. Bu vesileyle 15 Temmuz’da hayatini kaybeden 252 sehidimize ve bu vatan için kanlarini döken bu ülkeyi bize vatan kilan büyün sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Prof. Dr. Bilal Kemikli, “Darbenin tanimini yeniden yapmamiz gerekir. Insan esref-i mahlûktur. Allah insani serefli yaratmistir. Insanin esref-i mahlûk olmasini temin eden en önemli unsurda akil ve iradesidir. Darbe akla ve iradeye müdahaledir aslinda. Bütün darbeler sosyolojik olarak toplum mühendisligi haline geldi ve bizim aklimizla irademizle oynadilar. 15 Temmuz su açidan önemlidir: Halk kendi iradesine ve aklina sahip oldu. Bu açidan destansidir” sözlerini kullandi.
Bagimsizligimizdan vazgeçmeyecegiz
15 Temmuz’un hain bir darbe planlamasidir diyen AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kiliç, “Milletimiz, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde mücadele ve direnisini sokaklara inerek asil bir sekilde gösterdi ve büyük bir kahramanlik destani yazdi. Bu darbe kontrollü bir darbedir diyenler oldu ve sehitlerimizin ruhlarini inciten söylemleri dile getiren siyasiler oldu. 15 Temmuz gecesinin asil fotografi, bir liderin milletiyle sokakta bagimsizlik mücadelesini ilelebet savunmasi ve onu ifade etmesiydi. En rezil fotograflar da orada burada kahve keyfi yapanlarin fotograflariydi. Milletimiz bu fotograflari görmeye devam ediyor. 15 Temmuz’u unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Her daim milletimizin destegiyle bu tarihi güne sahip çikacagiz. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde bagimsizligimizdan vazgeçmeyecegiz” dedi.
Sehit ailelerini ziyaret
Yildirim Ilçe Kaymakami Adem Yazici ile birlikte demokrasi sehitlerinin yakinlarini da unutmayan Baskan Oktay Yilmaz, sehit Lokman Biçinci ve Sirin Biril’in hanelerini ziyaret etti. Baskan Yilmaz ve Kaymakam Yazici, sehit ailelerinin yaninda olduklarini ifade etti.
Sehit aileleri ise her zaman yanlarinda gördükleri Baskan Yilmaz’a ve Kaymakam Yazici’ya ziyaretlerinden ötürü tesekkür etti.
“Unutmadik, unutmayacagiz, unutturmayacagiz”
Milletin seref ve istiklali için canlarini feda eden basta 15 Temmuz sehitleri olmak üzere tüm sehitleri rahmetle ve sükranla yâd eden Baskan Yilmaz, Tarih yazarken gazilik mertebesine erisen kahramanlarimiza sükranlarimizi sunuyorum. Çanakkale’de oldugu gibi yedi düvele gögsünü siper ederek, bu aziz vatani yeniden vatan kilan necip milletimizi sükranla ve saygiyla selamliyorum. Ezanlari susturan darbelerden, darbecileri kahreden ve darbeleri püskürten salalara bizi ulastiran rabbimize sükürler ediyorum. 15 Temmuz destaninin 6’nci yildönümünde vatanimiza, milletimize, devletimize, dinimize kast eden hain terör örgütü ve isbirlikçilerini unutmadigimizi, unutmayacagimizi ve unutturmayacagimizi herkesin bilmesini istiyorum” diye konustu.
Baskan Oktay Yilmaz, gün boyunca il genelinde yapilan 15 Temmuz programlarina katildi.
