Malatya'da 15 Temmuz Kortej Yürüyüsü

Malatya’da 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girisiminin 6. yildönümünde kortej yürüyüsü gerçeklestirildi, sehitler anildi.

Malatya'da 15 Temmuz Kortej Yürüyüsü
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda ilk olarak aksam saatlerinde kortej yürüyüsü gerçeklestirildi.

Ögretmenevi önünde baslayan korteje Vali Hulusi Sahin, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekili MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, MHP Malatya MYK Üyesi Mehmet Celal Fendoglu, MHP Malatya Il Baskani Mesut Samanli, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Il Emniyet Müdürü Ercan Dagdeviren Inönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay karabulut, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaskani ve Garnizon Komutan Vekili Tuggeneral Zafer, Ugur MTB Baskani Ramazan Özcan, TSO Malatya Sube Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, ESOB Baskani Sevket Keskin, Malatya Baro Baskani Av. Enver Han ile sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kortej mehteran esliginde ellerinde Türk bayraklari ile birlikte 15 Temmuz Meydani’na kadar yürürken, gece yarisi kent genelindeki camilerde okunacak sela ile devam edecek etkinliklerin sabahin ilk isiklarina kadar sürmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA