Kirsehirliler, 15 Temmuz'un Yil Dönümünde Cacabey Meydani'ni Doldurdu

Kirsehir’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. yil dönümü nedeniyle Kirsehir Valiligi önünde toplanan yüzlerce kisi Cacabey Meydani’ni doldurdu.

Kirsehirliler, 15 Temmuz'un Yil Dönümünde Cacabey Meydani'ni Doldurdu


Sabah erken saatlerde baslayan anma etkinlikleri 15 Temmuz sehitlerinin kabirlerinin ziyaret edilmesi ve camilerde okutulan mevlitlerle basladi.

Etkinlikler Kirsehir Valiligi önünden Cacabey Meydani’na kadar yürüyen yüzlerce kisi, saygi durusunda bulunarak Istiklal Marsi’ni okudu. Meydanda düzenlenen programa Belediye Baskani Selehattin Ekicioglu, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Metin Ilhan, Il Baskani Baran Genç ve CHP yönetiminin katilmamasi gözlerden kaçmazken, programda konusan AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli, Türk milletinin her zaman kahramanliklarla anildigini ve destanlardan birine de 15 Temmuz gecesini ekledigini belirtti.



"Hainler, cezasini çekiyor, çekmeye devam edecek"

Kirsehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, FETÖ Terör Örgütü mensuplarinin umarsizca milli iradeye saldirdigini söyledi.

Vali Buhara, "FETÖ mensuplari TBMM’mize devletin askeri ve güvenlik yerleskelerine kamu kurumlari ve meydanlarda olan vatandaslarimiza silahlarini dogrultmus tereddütsüzce ates etmislerdir. O gece sivil vatandaslarimiz basta olmak üzere asker ve polisimizle birlikte toplan 251 vatan evladi sehit düsmüstür. Darbeyi organize edenlerin bunlara maddi destek saglayanlarin kamu kurumlarimiza sizarak ülkemiz aleyhine sinsice faaliyet yürüten Fettullahçi Terör Örgütü mensuplarinin tüm unsurlariyla bertaraf edilmesi için devletimiz gerekli çalismalari yapmis yapmaya devam edecektir" dedi.



"Kirsehirliler, 6 yil önce de simdi de ayni coskuyla meydanda"

Kirsehirlilerin hain darbe kalkismasinin yasandigi 2016 yilinda da devletleri ve vatanlari için ayni cosku ve heyecanla meydanlari doldurdugunu anlatan AK Parti Kirsehir Il Baskani Seher Ünsal ise açiklamasinda, "Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde meydanlardayiz. 6 yil önce oldugu gibi bu günde milletimizle birlikte Kirsehir’de birlikte meydanlari doldurduk. Milletin iradesi üzerinde bir irade olmadigini ülke genelinde oldugu gibi Kirsehir’de de ispatladik. Allah; birlik, beraberlik ve dirligimizi bozmasin. Vatan, millet, bayrak ugruna Türkiye ugruna ve Türkiye askina biriz beraberiz" ifadelerini kullandi.

Program, mehteran ekibi gösterisi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in konusmasinin dinlenmesi, sancak kosusu ödül töreni ve kahramanlik siirlerinin okunmasi ile devam etti.
Kaynak: İHA