Afyonkarahisar'da '15 Temmuz' Anma Etkinlikleri

Afyonkarahisar’da 15 Temmuz Sehitleri Anma ve Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi.

Afyonkarahisar'da '15 Temmuz' Anma Etkinlikleri
Zafer Meydanindan gerçeklestirilen programa, Vali Kübra Güran Yigitbasi, Ikmal ve Garnizon Komutani Tuggeneral Osman Alp, Belediye Baskani Mehmet Zeybek ve çok sayida vatandas katildi.

Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takimi’nin gösterisi ile baslayan program Kur’an-i Kerim tilaveti ve duayla devam etti. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in konusmasinin akabinde protokol konusmalarina geçildi.

Vali Yigitbasi konusmasinda, darbe girisiminin yasandigi gece tüm milletin farkliliklari bir kenara birakarak tem yumruk, tek vücut haline geldigini söyledi.

Yigitbasi konusmasina söyle devam etti:

“Milletimiz her türlü farkliligi bir kenara birakti ve milli irade için özgürlügü için kendi seçimlerinin arkasinda durmak için bir araya geldi. O gün sokaklarda tek yumruk, tek vücut oldu. Büyük Taarruzun 100. Yilini kutladigimiz bu topraklarda aslinda nasil bir mayaya nasil bir köke sahip oldugumuzu da gösteriyor. Bu aziz millet bu asil millet her zaman ölüme kosarak gitmis kendi vatani bayragi ve özgürlügü için. Bütün sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Burada bulunan misafir ettigimiz gazilerimize ve diger bütün gazilerimize de sükranlarimizi saygilarimizi sunuyoruz. 15 Temmuz ruhunu bu asil milletin Kurtulus Savasi’ndan Büyük Taarruzdan ve daha öncesinden bu vatan için millet için fedakarca yaptigi her türlü mücadeleyi unutturmamak yeni neslimize gelecegimize anlatmak için elimizden geleni yapacagimiza inanmanizi istiyorum.”

Konusmalarin ardindan program çesitli etkinliklerle sabah ezanina kadar sürdü.
Kaynak: İHA