Sardalyanin Kilosu 120 Lira Oldu

Çanakkale’de olumsuz hava sartlari balik tezgahlarini vurdu. Geçtigimiz hafta 70 lira olan sardalyanin kilogram fiyati 120 liraya çikti.

Sardalyanin Kilosu 120 Lira Oldu
Bogaza kiyisi olan Çanakkale’de en önemli geçim kaynaklarindan biri olan balikçilik. En çok tercih edilen baliklar arasinda yer alan sardalyayi olumsuz hava sartlari vurdu. Denizlerde 15 Nisan’da kapanan av sezonu ve rüzgarli havalardan dolayi balikçilar denize açilamayinca fiyatlar balik tezgahlarina yansidi. Çanakkale balik halinde sardalya 120, olta istavrit 90, mezgit 150, kolyoz 80, yesil istavrit 80, çipura 150, levrek 160 liradan satiliyor.

Çanakkale’de 9 yildir balikçilik yapan Onur Öget, “Havalarin rüzgarli olmasi, girgir ve trol teknelerine av yasagi olmasindan dolayi 12-13 metreye kadar olan kayiklar çalisiyor. Onlarda rüzgarlardan etkilenerek çalisamiyorlar. Ayni zamanda balikhaneye balik az geliyor. Gelen baligin az olmasi ve talebin fazla olmasindan dolayi balik mezatinda fiyatlar artiyor. Önümüzdeki 3-4 gün havalarin esmesinden dolayi tezgahlarda yine sardalya olur ama fiyati bu araliklarda olur. Ama denizden ne çikacagini bilemiyoruz, nasip meselesi” dedi.

(Enishan Keskin /IHA)
Kaynak: İHA