DPÜ'den Uluslararasi Yabanci Dil Ögretimi, Edebiyat Ve Dil Bilim Konferansi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Yabanci Diller Yüksekokulu tarafindan Uluslararasi Yabanci Dil Ögretimi, Edebiyat ve Dil Bilim Konferansi (ICLELL-2022) gerçeklestirildi.

DPÜ'den Uluslararasi Yabanci Dil Ögretimi, Edebiyat Ve Dil Bilim Konferansi
Çevrim içi olarak gerçeklestirilen ve 5 kita ve 27 ülkeden, 110 katilimcinin akademik çalismalarini paylasmak üzere yer aldigi, Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal’in da onursal baskani oldugu organizasyonun açilis konusmasini Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Göçmez yapti. Konusmasinda, etkinlige bilimsel çalismalariyla katilan bilim insanlarini ve organizasyonda emegi geçenleri tebrik eden Göçmez, üniversiteye akademik deger katan bu tür etkinliklerin devamini diledi.

Yabanci Diller Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kaan Erarslan ise konusmasinda hazirliklari bir yildan uzun süre devam eden konferansta 23 oturumda 70’in üstünde akademik çalismanin sunulacagini ifade etti.

Açilis oturumu Ögr. Gör. Mustafa Kemal Sen yürütücülügünde hazirlanan 7 Dilde Zaferin 100. Yili baslikli kisa filmin gala gösterimiyle sona erdi.

“Etkinlikler çerçevesinde iki ayri panel de düzenlendi”

Etkinlik çerçevesinde yabanci dil ögretimi, bati edebiyati, dil bilim, çeviri bilim ve yabanci dil olarak Türkçe’nin ögretimi alanlarinda es zamanli yürütülen oturumlarin yani sira Banja Luka Üniversitesinden Prof. Dr. Emir Muhic ve Bihac Üniversitesinden Prof. Dr. Ratko Knezevic’in davetli konusmaci olarak sunumlarinin yer aldigi birer panel oturumu da düzenlendi.

Dr. Ögr. Üyesi Dilsah Kalay’in yürüttügü Bilimsel Etkinlik Projesi çerçevesinde desteklenen konferansla, ilgili Yabanci Diller Yüksekokulundan yapilan açiklamada, " Konferansa organizasyon komitesinde ve bilim kurulunda yer alan, yurt içinden ve yurt disindan çesitli bilim insanlari katki sagladi. Yabanci Diller Bölümü, Ingiliz Dili ve Edebiyati Bölümü ve Ingilizce Mütercim-Tercümanlik Bölümü es güdümünde gerçeklestirilen konferansta tam metinleri sunulan çalismalarin, DPÜ Sosyal Bilimler Dergisi’nde, National Technical University of Ukraine bünyesindeki dergilerde ve Cambridge Scholars Publishing UK tarafindan yayinlanacak kitapta yer almasi planlaniyor" denildi.
Kaynak: İHA