YÖK Baskani Özvar Ve Rektörler, Aizanoi Antik Kent'i Ziyaret Etti

Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi’nin (KSBÜ) ev sahipliginde gerçeklesen ’ADIM Üniversiteleri Toplantisi’ çerçevesinde YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ve farkli üniversitelerin rektörleri, Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kent’i ziyaret etti.

YÖK Baskani Özvar Ve Rektörler, Aizanoi Antik Kent'i Ziyaret Etti
KSBÜ Rektörü Vural Kavuncu ve DPÜ Rektörü Kazim Uysal, Özvar ve rektörlere UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne dahil edilen, Anadolu’daki en iyi korunmus Zeus Tapinagi’na ev sahipligi yapan ve ’Ikinci Efes’ olarak adlandirilan Aizanoi Antik Kenti hakkinda bilgiler verdi.

Ziyaret sonrasi konusan YÖK Baskani Özvar, "Çok önemli bir antik kentte bulunuyoruz. Aslinda ne kadar büyük bir medeniyetin, uygarligin burada oldugunu müsahede ediyoruz. YÖK Baskani olarak, buraya gelerek gördüm ki gerçekten Efes kadar gezilmesini hak eden bir antik kentimiz var. Burada önemli çalismalar yürütülmektedir. Emeklerinden dolayi kurumlarimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandi.

19 üniversiteden olusan ADIM Üniversiteleri rektörleri ve idari heyet bu yil KSBÜ ev sahipliginde Kütahya’da bir araya geldi.
Kaynak: İHA