Alucra Oglak Kebabi Sezonu Açildi

Giresun’da 2 bin rakimli yaylalarda beslenen oglaklarin tas firinda pisirilmesiyle elde edilen tescilli Alucra Oglak Kebabi yilda sadece 6 ay yenilebiliyor.

Alucra Oglak Kebabi Sezonu Açildi
Giresun’un Alucra ilçesinde cografi isaret tescilli yilda sadece oglaklarin dogumlarindan itibaren yaylalarda beslenmesi ile birlikte sadece 6 ay yenilebilen Alucra Oglak Kebabi’nda sezon basladi.

2020 yilinda cografi isaret ile tescillenen, ünü ülke sinirlarini asan, lezzeti ve pisirilmesiyle çok eski bir gelenege sahip Alucra Oglak Kebabinin satisi basladi.

Alucra ilçesinde ilçe meydaninda kebapçilara ayrilan alanda satisa sunulan tescilli lezzet Alucra Oglak Kebabi, sadece ilçe halkinin degil çevre il ve ilçeler basta olmak üzere yurt disina da gönderiliyor.

Alucra Oglak Kebabinin lezzetindeki sirrin beslenmesinde gizli oldugu kadar pisirmesinden de kaynaklandigini ileri süren Kebap Ustasi Mustafa Polat, “Bu lezzetin en temel özelliklerinden biri oglaklarin 2 bin metre yükseklikteki Alucra yaylalarindaki bol çesitli otlarla beslenmesidir. Mayis ayinin son haftasinda baslayip kasim ayina kadar üretimi ve satisi sadece yaklasik 6 ay kadar devam eden Alucra Oglak Kebabini mutlaka herkes tatmalidir. Ülkemizin yemek gurmeleri de ilçemizi ziyaret ederek bu lezzeti tatmaktadir. Yas olarak 9 ayini geçmemis oglaklardan üretimi yapilan Alucra Oglak Kebabi, özel tas firinlarda 4 saatlik kendine özgü pisirilmesiyle ortaya çikmakta. Pisirilmesi sonrasi dinlendirilen kebaplar bir gün sonra soguk olarak satisa sunulmakta ve bozulmadan 2-3 gün kis aylarinda ise 2 ay kadar saklanabilmektedir. Alucra yemek kültürünün önemli bir lezzetinden olan Oglak Kebabi, ilçenin Ardiç, Demirözü ve Elmacik köylerinde üretilmeye devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA