Alasehir'de Seyyar Saticidan Pilav Yiyen 7 Kisi Zehirlendi

Manisa’nin Alasehir ilçesinde seyyar saticidan tavuklu pilav yedikten sonra fenalasan 7 kisi gida zehirlenmesi süphesiyle hastaneye kaldirildi.

Alasehir'de Seyyar Saticidan Pilav Yiyen 7 Kisi Zehirlendi
Alasehir merkezde seyyar saticidan gün içerisinde farkli zamanlarda tavuklu pilav yiyen 7 kisi bir süre sonra kusma ve bulanti sikayetiyle Alasehir Devlet Hastanesi’ne basvurdu. Hastaneye gelen Furkan Ç. (19), Süleyman K. (52), Fatma K. (48), Ayfer A. (47), Gamze G. (24), Halil G. (26) ve Baris K. (25) hemen gida zehirlenmesi süphesiyle müsahade altina alindi. Hastanede tedavisi tamamlanan 5 kisi taburcu edilirken, Süleyman K. ve esi Fatma K.’nin tedavisi devam ediyor. Olayin ardindan seyyar satici L.C. (36) polis tarafindan gözaltina alinirken, tavuklu pilavdan da incelenmek üzere numune alindi.

Hastanede olayi anlatan Süleyman K’nin oglu Mehmet K, “Annemle babam oglum için tavuklu pilav almislar, oglum da yememis, bunun üzerine annemle babam ikisi birlikte yemisler simdi hastanede yatiyorlar” dedi.



Kaymakam Uçgun’dan hastaneye ziyaret

Öte yandan olayin hemen ardindan Alasehir Kaymakami Abdullah Uçgun da zehirlenme süphesiyle hastanede bulunan vatandaslari ziyaret ederek, geçmis olsun dileklerini sundu. Doktorlardan da bilgi alan Kaymakam Uçgun, daha sonra basin mensuplarina açiklama yapti. Uçgun, “Bugün aksam saatlerinde gida zehirlenmesi süphesiyle hastaneye 7 vatandasimiz geldi. Yapilan tedavilerden sonra 5 vatandasimiz taburcu edildi, 2 vatandasimiz tedbir amaçli hastanede tedavileri sürdürülmektedir. Seyyar saticidan tavuklu pilav yediklerini iddia etmektedirler. Seyyar satici emniyet ekiplerimiz tarafindan gözaltina alindi. Tavuklu pilavdan da numuneler alindi. Tahlile gönderilecek” dedi.

Kaynak: İHA