Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu'ndan Kemal Kiliçdaroglu'na 'Yap-Islet-Devret' Yaniti

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun yap-islet-devret projelerine yönelik elestirilerine yanit vererek, “Biz bunlari onlarca kez yalanladik ama onlar bu yalanlari söylemekten bikmadi. Biz de onlari yalanlamaktan bikmayacagiz” dedi.

Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu'ndan Kemal Kiliçdaroglu'na 'Yap-Islet-Devret' Yaniti
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Ankara’dan Istanbul’a dönüsünde Istanbul Havalimani’nda basin mensuplarinin sorularini cevaplandirdi. Bakan Karaismailoglu, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun bugünkü grup toplantisinda ‘Yap-Islet -Devret’ projelerine iliskin yaptigi açiklamalara yanit verdi.

“100 yilin planlarinin yapilacagi toplantiya ev sahipligi yapmanin gururunu tasimaktayiz”

Basin mensuplariyla bulusmasinda Haziran ayi sonunda Türkiye’nin ev sahipliginde gerçeklestirilecek uluslararasi toplantiya dikkat çekerek sözlerine baslayan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “28-Haziran-1 Temmuz tarihleri arasinda ülkemizde çok önemli bir organizasyon gerçeklestirilecek. Istanbul’da Uluslararasi Sivil Havacilik Örgütü(ICAO)’nün çok önemli bir toplantisi var. Havacilik sektörünün bütün sikintilarin, geleceginin tartisilacagi çok önemli bir toplantiya Türkiye ev sahipligi yapacak. Türkiye’nin ev sahipligini göstererek, hem önümüzdeki yillarda havacilik sektöründe olusacak gelismeler ve özellikle pandemi sonrasinda sektördeki gelismelerin tartisilacagi, önümüzdeki 100 yilin planlarinin yapilacagi toplantiya ev sahipligi yapmanin gururunu ve heyecanini tasimaktayiz” seklinde konustu.



“2023 yilinda 2019 yilinin üzerine çikarak yilinda 214 milyon yolcu ile kapatmayi planliyoruz”

Havaciliga iliskin rakamlari paylasan Bakan Karaismailoglu, “Havayolu yolculuklar açisindan 2022 yili mayasi ayinda 2019 yilinin yüzde 95’in ulastik. 2019’u 210 milyon yolcu ile kapatmistik. Bu yili da 200 milyona yakin yolcu ile kapatmayi hedefliyoruz. 2023 yilinda da 2019 yilinin üzerine çikarak yilinda 214 milyon yolcu ile kapatmayi planliyoruz. Tabii 2053 Ulasim ve Lojistik Master Plani çerçevesinde bizim 2035 yilinda 232 milyon yolcuya, yaptigimiz yatirimlar ve basarili havacilik politikalarimiz sayesinde 2053’e geldigimizde de 344 milyon yolcuya ulasmis olacagiz” ifadelerine yer verdi.

Yeni açilan havalimanlarina yogun talep

Bu yil Tokat ve Rize Artvin Havalimani’nin yakin zamanda hizmete açilmasina karsin talebin yogun olduguna dikkat çeken Karaismailoglu, "Tokat Havalimani’ni hizmete açali yaklasik 2.5 ay oldu. Toplam 377 uçusla 21 bin 505 vatandasimizi Tokat ile bulusturmus olduk. Rize Artvin 3 hafta oldu açilali. Toplam 305 uçusla 34 bin 160 vatandasimiz havalimanin kullanmis oldu. Daha havalimanlarinin ilk günleri olmasina ragmen vatandasimiz ilgi gösteriyor. Önümüzdeki günlerde artarak devam edecek" dedi.



“Biz bunlari onlarca kez yalanladik ama onlar bu yalanlari söylemekten bikmadi”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Yap-Islet-Devret projelerine iliskin elestirilerine de yanit veren Adil Karaismailoglu, "Yap-Islet-Devret projelerinde esas olan proje maliyetidir. Bu yapim maliyeti üzerine gelen kamulastirma, finans, isletme, bakim-onarim ve yenileme maliyetleri olarak maliyet çikarilir. Bu maliyetin de isletme süresi boyunca geri iadesi için finansal modeldir. Bugün Sayin Kiliçdaroglu grup toplantisini yapti, her zamanki maalesef üzülerek izledigimiz yalanlarinin, hezeyanlarinin tekrarlanmasi seklindedir. Biz bunlari onlarca kez yalanladik ama onlar bu yalanlari söylemekten bikmadi. Biz de onlari yalanlamaktan bikmayacagiz. Bu projeler halkimizin hayatini kolaylastiran, ülkemizin ekonomisine, istihdamina, üretimine, turizmine oldukça fazla katkilar yapan çok kiymetli projelerdir. Bunlarin hepsinin hesap kitabi yapilmistir ve bu projeler tamamen kamuya açik olan ihalelerdir, bir yarisma sonucu kazanilmis olan ihalelerdir” ifadelerine yer verdi.

“Kötü siyasetlerine alet etmek için uydurma rakamlarla karalanmaya çalisilan bu kadar kiymetli isler”

Yapilan projelerin kötü siyasete alet edildigini belirten Karaismailoglu, “Bir tarafta 17 yilda bitmemis Bolu Dagi Tüneli gibi basit bir proje, bir tarafa da dünyanin en teknolojik bir köprüsü ve 2,5 milyar Euro’luk bir proje. Devletin kasasindan bir kurus çikmadan biten bir proje. Ayni sekilde Istanbul Havalimani. Bu kadar kiymetli isler, dünyanin takdir ettigi isler ama maalesef kötü siyasetlerine alet etmek için yalan yanlis rakamlarla, uydurma rakamlarla karalanmaya çalisilan bu kadar kiymetli isler. Biz yaptigimiz islerin arkasindayiz, çok basarili islerdir. Bunlari yapmaya, isletmeye ve bu sürekliligi saglamaya devam edecegiz” diye konustu.



“Bu kadar kapasitesi yüksek kaliteli bir havalimani varken, hemen yani basindaki havalimanini çalistirmanin bir anlami var mi?”

Atatürk Havalimani tartismalarina da deginen Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Atatürk Havalimani ve Istanbul Havalimani bunlar ülkemizin iki tane kiymetli projesi. Istanbul Havalimani dünya üzerindeki en büyük transfer merkezi ve en modern ve kaliteli havalimanlarindan bir tanesi. Su anki yolcu kapasitesi 120 milyon. Buradaki ilave yatirimlarla birlikte 200 milyon yolcuya kadar çikacak bir kapasite var burada. Bu kadar kapasitesi yüksek kaliteli bir havalimani varken, hemen yani basindaki havalimanini çalistirmanin bir anlami var mi? Bunu söyleyenlere Allah akil fikir versin. Atatürk Havalimani gibi muhtesem bir arazi de millet bahçesi olarak da yine Istanbullulara hizmet edecek, onlara nefes aldiracak bir proje olarak degerlendiren devlet akli var. Bunu alkislamaktan baska bir sey olamaz” dedi.



“Bir tarafta Istanbul Havalimani’ni yaparken bir taraftan da Rize-Artvin Havalimani’ni bitirebiliyoruz”

Yapilan yatirimlarin yaklasik yüzde 20’sinin Yap-Islet-Devret finansman modeliyle hayata geçirildigini de ifade eden Adil Karaismailoglu, “Projelerimizin yaklasik yüzde 20’sini Yap-Islet-Devret finansman modeliyle yaparak, ilave bütçeler çikartarak kisa sürede bu projeleri bitiriyoruz. Geri kalan yüzde 80’i biz kamu bütçesinden yani klasik ihale yönteminden yaparak bitiriyoruz. Bir tarafta Istanbul Havalimani’ni yaparken bir taraftan da Rize-Artvin Havalimani’ni bitirebiliyoruz. O yüzden ülkemizin dört bir tarafindaki projeler ayni hizla bitebiliyor. Bu da uzun soluklu master plan ve çalisma sonucunda çikiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA