'Nehri Sanatla Yikamak Projesi' Çerçevesinde Ögrenciler Çoruh Nehri Etrafinda Çöp Topladi

Bayburt’ta çevre bilinci alaninda farkindalik olusturmak amaciyla hayata geçirilen "Nehri Sanatla Yikamak Projesi" dahilinde ögrenciler, Çoruh Nehri etrafinda çöp topladi.

'Nehri Sanatla Yikamak Projesi' Çerçevesinde Ögrenciler Çoruh Nehri Etrafinda Çöp Topladi
Baksi Kültür Sanat Vakfinca baslatilan projeyle Kurucakol köyü, Kopuz Köprüsü mevkii ile 15 Temmuz Sehitler Parki’nda bir araya gelen ögrenciler, yaklasik 5 saat boyunca Çoruh Nehri çevresini tarayarak topladiklari atiklari posetledi.

Kent genelindeki 10 ortaokuldan toplam 100 ögrenci ile bazi sivil toplum kuruluslarinin da katilimiyla düzenlenen ve 4 gün sürecek etkinlikte toplanan atiklar, Baksi Müzesi’ne götürülerek buradaki atölyelerde sanat eserine dönüstürülecek.

Proje koordinatörü Zeynep Mutlu, güncel çevre sorunlari arasinda önemli yer tutan atiklari sanata dönüstürmeyi hedefleyen "Nehri Sanatla Yikamak Projesi"nin, sürdürülebilir bir gelecek için hem endüstriyel atik hem de su kaynaklarinin temizligi konularina öncelik verdigini söyledi.



Ilk olarak Çoruh Nehri’nin çevresini temizlemeye basladiklarini belirten Mutlu, "Su kaynaklarimiz çok önemli ve tükenmeye basladi.

2050 yilina göre bir sekillenme yapildi suyla ilgili. Her sene sularimizda yüzde 21 oraninda bir azalma oluyor ve bu gidisle sularimizi temizleyemezsek susuz kalma riskiyle karsi karsiyayiz. Çocuklar ögrenirse bütün ülkemize yarari olacagini düsünüyoruz. Nehirlerin ne kadar önemli oldugunu, baliklarin nehirlerde daha güzel yasayabildigini anlatmak için bugün projemizi baslattik." dedi.

Çöplerden dönüstürülerek ögrenciler tarafindan üretilecek eserlerin Bayburt’un Bayraktar köyündeki Baksi Müzesi ile Istanbul’da Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Müzesi’nde sergilenecegini aktaran Mutlu, ögrencilere projenin bitimiyle katilim belgesi ve burs verilecegini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA