Johnson Açiklamasi 'Hükümet Ve Parti Olarak Bir Araya Gelmeliyiz'

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, lideri oldugu Muhafazakar Parti milletvekilleri tarafindan kendisine yönelik yapilan güven oylamasini kazanmasinin ardindan, "Simdi yapmamiz gereken hükümet ve parti olarak bir araya gelmektir” seklinde konustu.

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, lideri oldugu Muhafazakar parti tarafindan kendisine yönelik güven oylamasini kazanmasinin ardindan oylama sonucunun "inandirici ve kararli" oldugunu söyledi.

Johnson sonuçlarin açiklanmasinin ardindan yaptigi açiklamada, hükümetin simdi ise devam etmesi gerektigini ifade etti.

Johnson yaptigi açiklamada, "Meslektaslarima bana verdikleri destek için minnettarim. Simdi yapmamiz gereken bir hükümet, bir parti olarak bir araya gelmek. Bu inandirici ve kararli sonucun anlami, bir hükümet olarak ilerleyebilecegimiz ve insanlar için gerçekten önemli oldugunu düsündügüm seylere odaklanabilecegimizdir." dedi.

Johnson, "Bu gecenin anlami, sokaklari ve topluluklari daha güvenli tutmak için yaptigimiz seylerle beraber, insanlara yasam maliyeti konusunda yardim etmek için ne yapacagimiza odaklanacagimizdir. Bu bize ekonomimizi birlestirme, güçlendirme ve seviye atlama sansi veriyor." dedi.

Johnson, "Yapmak istedigimiz sey, kararli ve kesin oldugunu düsündügüm bu ani kullanmak ve gündemimize devam etmektir." diye ekledi.

Johnson: "Erken seçimle ilgilenmiyorum"

Johnson, basin tarafindan kendisine erken seçimle ilgilenip ilgilenmedigine yönelik yöneltilen sorular karsisinda, "Erken seçimlerle kesinlikle ilgilenmiyorum. Ilgilendigim sey bu ülke için çalismak." seklinde cevap verdi. Johnson yaptigi açiklamada, "Baska bir seye odaklanmanin bir anlami oldugunu düsünmüyorum ve kesinlikle erken seçimlerle ilgilenmiyorum. Benim ilgilendigim sey su anda bu ülkenin insanlari için çalismak." dedi.

Johnson yaptigi açiklamada, "Meclis partisinin aldigi bu karari memnuniyetle karsiliyorum. Çok uzun süredir devam eden bir konuda bir sonuca variyoruz. Ve simdi birlesme, ilerleme ve insanlarin önceliklerini yerine getirme yetenegine sahibiz ve bunu yapacagiz" dedi.

Johnson hakkinda yapilan güven oylamasi, Johnson’in 2020 ve 2021’deki Covid-19 kisitlamalari sirasinda kurallari ihlal ettiginin ortaya çikmasi dolayisiyla yapildi. Muhafazakar Partiden 54 milletvekilinin Parti Komitesine güven oylamasi talebinde bulunmasinin ardindan bugün oylamaya tabi tutulan Johnson uzun zamandir hem kendi partisinden hem de muhalefetteki diger partiler tarafindan elestirilerin hedefi olmustu.

Kisitlamalarinin uygulandigi dönemde Basbakanlik Ofisinde düzenlenen partilere katildiginin ortaya çikmasindan sonra Partygate skandal sorusturmasi altinda sorusturmaya alinan Johnson, daha önce davranislarindan dolayi özür dilemis ancak istifa etmeyecegini söylemisti.
Kaynak: İHA