Hollandali Çocuk Istismari Çetesi Lideri Meksika'da Yakalandi

Uluslararasi çocuk istismari ve pedofili çetesinin lideri, Meksika’nin baskenti Mexico City’de tutuklandi.



Uluslararasi çocuk istismari ve pedofili çetesinin lideri, Hollandali Nelson Maatman Meksika’nin baskenti Mexico City’de tutuklandi. Mexico City Bassavciligi tarafindan yapilan açiklamada, Avrupa’da yakalanmamak için kaçarak Meksika’ya sigindigi bilinen ve aylardir aranan uluslararasi pedofili çetesi lideri Nelson Maatman’in yapilan operasyon sonucunda yakalandigi bildirildi.

Güvenlik güçleri yapilan operasyonda zanlinin kaldigi odada atesli silah, çocuk istismari içeren fotograflar ve bir miktar da uyusturucu madde ele geçirildigini açikladi.



Hollanda’da daha önce 2 kez hapse atildi

Sosyal medya ve internet siteleri üzerinden 2014 ile 2021 yillari arasinda çocuk istismari propagandasi yaparak, çocuk istismarinin yasallastirilmasini talep eden Maatman’in, çocuk istismarina ait görüntüleri bulundurmaktan Hollanda’da daha önce iki kez hapse atildigi ve ülke disina çikmama sartiyla serbest birakildigi belirtildi.

Maatman’in son olarak geçtigimiz subat ayinda çagrildigi durusmaya çikmamak için Meksika’ya kaçtigi aktarildi.

Hollanda resmi makamlari tarafindan 2014 yilinda yasadisi ilan edilen Uluslararasi Pedofiller Derneginin baskani olan Maatman’in Meksika’da çocuk istismari faaliyetlerine devam ettigi aktarildi.
Kaynak: İHA