Emet MYO'da Mezuniyet Coskusu

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Emet Meslek Yüksekokulu’ndan (MYO) mezun olan ögrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Emet MYO'da Mezuniyet Coskusu
Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal, Emet Kaymakami Hasan Çiçek, Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, protokol üyeleri, ögretim üyeleri, ögrenci velileri ve ögrenciler katildi.

Törenin açilis konusmasini yapan Emet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Vedat Bakir, “ Biz sizlere bir anahtar verdik. Bu anahtari kullanarak içeri girip deryaya dalmakta, kullanmayip bir kenara birakmakta sizin elinizde. Sizlerden gelecege yönelik hedeflerinizi belirlemenizi ve amaciniz dogrultusunda hareket etmeninizi bekliyorum” dedi.

Ögrenci velilerine yasamin her alaninda çocuklarina deger vererek onlarin kararlarina saygi duyarak dogru yönlendirmeler ile yanlarinda olmalarini isteyen Müdür Bakir, gönül sahibi olarak sekillendirdikleri gençlere katkilarindan dolayi ögretim üyelerine tesekkür etti.

"Veterinerlik Fakültesi’ni birincilikle bitirdim"

Törende konusan Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, her birini kültür elçisi olarak gördükleri ögrencilere birer hemserilik berati vereceklerini söyleyerek, ”Hayatinizin devaminda evlerinizde, is yerlerinizde Emet hemserilik beratlarini duvarlariniza asmanizi bekliyoruz. Her sey hayal etmekle baslar. Hayaller ideallere ve hedeflere dönüsür. Azim ve gayretle birlesirse basari gelir. Bundan 18 yil önce bende ilk önce Meslek Yüksekokulundan mezun oldum. Daha sonra 13 yil öncede Yüzüncü Yil Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini birincilikle bitirdim. Meslek Yüksekokullari yüksekögrenimde ara lokomotif görevi görmektedir. Bakiniz okul hocalarimizdan Ögr. Gör. Dr. Ridvan Sezgin gibi hocalarimiz akademik tesvik ödülleri ile egitim hayatlarina devam ediyor. Bunlar size örnek model olmali. Bizler Emet ve Emetli idareciler olarak gönüllerinize girebildiysek, sizden hayatinizin bundan bölümünde ilçemizin gönül elçileri olarak tanitimini yapacaginiza inaniyoruz" ifadelerini kullandi.

Emet Kaymakami Hasan Çiçek törende yaptigi konusmada, mezuniyet demenin hayatta yeni bir asamaya geçmek oldugunu ifade ederek, ”Akademik hayatinizin sizlere kazandirdigi analiz etme yetisi analitik düsünce ile hayatinizda ya seveceginiz bir is yapim ya da yaptiginiz isi sevin. Ailelerimiz sizlere dualariyla desteklerken bugün bizzat buraya gelerek hayat boyu yaninizda olacaklarini da göstermistir. Onlara ve vatana millete layik evlatlar olarak egitim ve hayatina devam etmeniz temennilerimle hepinizi tebrik ediyor, hayatinizda basarilar diliyorum" diye konustu.



"Hayatta her alanda basarili olmak çalismaya degil, çok ama çok çalismaya baglidir"

Programda konusan Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazim Uysal, 100.yilda kurulusun ve kurtulusun sehri Kütahya’nin Gazi Emet ilçesinde ögrencilerini gurur gününde birlikte olmaktan mutluluk duyduklarini ifade ederek, ”Bu topraklarin her karisi sehit kanlariyla sulanmis aziz topraklardir. Sizlerin de sehitlerimize ve ecdadimiza layik gençler olarak bu ülkede bayragin inmemesi ve ezanin susmamasi için, ülkemizin ilerlemesi için çalisacaginiza süphemiz yoktur. Hayatta her alanda basarili olmak çalismaya degil, çok ama çok çalismaya baglidir” dedi.

Ögrenci velilerine geldikleri için, ögretim üyelerine ise egitim döneminde hizmetleri için tesekkür eden Rektör Uysal, Ilçe Kaymakami Belediye Baskanina hitabende okula verdikleri hizmetlerden dolayi tesekkür ederek, ” Okulumuza sahip çikarak bu seviyelere gelmesine vesile oldunuz. Bundan sonrada yine okulumuza sahip çikarak Gazi Emet Meslek Yüksekokulumuzun daha da ileriye gitmesi, yeni bölümler açilarak büyümesine katki saglayacaginizdan süphemiz yoktur ”diye konustu.

Mezun olan ögrenciler adina konusma yapan ve son 3 dönemin degerlendirmelerine göre akademik yil dönem birincisi olan Kimya teknolojisi ögrencisi Aysel Ilgin okul hocalarina ve yönetime tesekkür eden bir konusma yaparak, mezuniyet kütügüne künyesini çakti.

Mezuniyet töreninde Meslek Yüksekokulu halk oyunlari ekibinin gösterileri ilgi ile izlendi. Daha sonra bölümlerinde ilk 3 dereceye giren ögrenciler protokol üyeleri tarafindan belgelerini aldi.

Ögrencilerin hep birlikte kep atma heyecani yasadigi tören geleneksel Özbek pilavi ikrami ile sona erdi.
Kaynak: İHA