Diyanet Isleri Baskani Erbas, 81 Il Müftüsüyle Birlikte Demokrasi Ve Özgürlükler Adasi'ni Ziyaret Etti

Diyanet Isleri Baskani Erbas, 81 Il Müftüsüyle birlikte Demokrasi ve Özgürlükler Adasi’ni ziyaret etti. Burada konusan Erbas, “Adnan Menderes’in, Hasan Polatkan’in, Fatin Rüstü Zorlu’nun ve diger büyüklerimizin hatiralarini ve burada çektigi acilari yerinde görelim ve onlari analim düsüncesiyle 81 ilimizin müftüsüyle buradayiz” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, 81 Il Müftüsüyle Birlikte Demokrasi Ve Özgürlükler Adasi'ni Ziyaret Etti


Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan Demokrasi ve Özgürlükler Adasi’na düzenlenen tur etkinligine, Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, 81 Il Müftüsü ve beraberindeki heyet katildi.

Adayi ziyaret eden Ali Erbas ve heyeti, adada bulunan Fatin Rüstü Zorlu Camii’nde ikindi namazini kilinmasinin ardindan, heyet Adnan Menderes’in yargilanmasini içeren animasyonu izlemek için 27 Mayis Müzesi’ne geçti. Heyet, merhum Basbakan Adnan Menderes’in yargilanmasini içeren animasyonun ardindan, Adnan Menderes Müzesi ve Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi’ni ziyaret etti. Adada açiklamalarda bulunan Erbas, “Bütün müftülerimizle adayi ziyaret edelim, Adnan Menderes’in, Hasan Polat Kan’in, Fatin Rüstü Zorlu’nun ve diger büyüklerimizin hatiralarini ve burada çektigi acilari yerinde görelim ve onlari analim düsüncesiyle 81 ilimizin müftüsüyle buradayiz.” dedi

“Adnan Menderes ve Bakanlarimizin burada büyük hatiralari var”

Erbas, sunlari kaydetti: “41. Il Müftüleri Toplantimizi, bu yil Istanbul’da tertip ettik. Hamdolsun dünkü açilistan itibaren bugün ikindi vaktine kadar çok güzel oturumlarimizla, il müftüleri toplantimizda, diyanet hizmetlerini, yayin hizmetlerimizi ve pek çok konumuzu istisare ettik. Dün Harem’den hacilarimizi ilk kafilemizi Harem-i Serife ugurladik. Bugün de 81 ilimizin müftüsü beraber iken burayi ziyaret etmek istedik. Özgürlükler ve Demokrasi Adasi’nda merhum Basbakan Adnan Menderes ve Bakanlari Fatin Rüstü Zorlu, Hasan Polatkan basta olmak üzere onlar idam edildiler. Burada büyük hatiralari var. 1960 darbesi sonrasi pek çok hatiralari burada mevcut, yargilanmalari mevcut. Dolayisiyla, burada bir müze yapildi.”

“Buraya gençlerimizi getirmek ve geçmisimizi göstermemiz lazim”

Gençlerin adaya getirilmesi ve tarihin gösterilmesi gerektigini vurgulayan Erbas, “Buradan gençlerimize ve milletimiz seslenmek istiyorum, burada okullarimizdan gençlerimizi ve ögrencilerimizi getirip geçmiste yasananlari onlara anlatmak, hakikaten ibret almalari için tarihi geçmisimizle ilgili gençlerimizi bilgilendirmeyi ne kadar önemli oldugunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA