Çorum'da Acil Müdahale Ekibi 24 Saat Nöbet Tutuyor

Çorum Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri, sokak hayvanlari konusunda gelen ihbarlara karsi 365 gün 7/24 nöbet tutuyor.

Çorum'da Acil Müdahale Ekibi 24 Saat Nöbet Tutuyor
Sehir içerisinde sokak köpeklerinin sayisinin artmasiyla belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü acil müdahale ekibi haftanin 7 günü 24 saat gelen ihbarlari degerlendiriyor. Sokak hayvanlarindan kaynaklanan problemlerin önüne geçmek için çaba sarf eden Çorum Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri sokak hayvanlarinin sehre inmesini engellemek için sehrin çeperlerinde hayvan beslemesi yapiyor.

Konuyla ilgili bir açiklama yapan Belediye Baskan Yardimcisi Lemzi Çöplü, “Sokak hayvanlarinin hayati olumsuz etkilememesi için çok yönlü çalismalarimiz var. Bunlardan bir tanesi 365 gün 7/24 hizmet veren acil müdahale ekibi olusturduk. Sokak hayvanlariyla ilgili her türlü ihbari günün her saatinde degerlendiriyoruz. Sehrin çeperlerinde muhtelif yerlerdeki besleme noktalarinda sürekli besleme yaparak bu hayvanlarin sehir merkezine inmesini engellemeye çalisiyoruz. Günlük 200 Kilogram yemek, 150 adet bir gün dinlendirilmis ekmek ve ayda 1 ton hayvanlar için özel üretilmis mama vermek suretiyle bu beslemelerimizi yapiyoruz” dedi.



Bu sene 2 bin 72 hayvan rehabilite edildi

Sokak hayvanlarinin 5199 sayili hayvanlari koruma kanunu ve uygulama yönetmeligi geregi tedavi, rehabilite ve kisirlastirma islemleri bittikten sonra tekrardan alindiklari yere birakildigini hatirlatan Lemzi Çöplü “2022 yili içerisinde ihbarlar ve rutin çalismalar çerçevesinde sokaktan 2 bin 72 hayvan topladik. Rehabilite ve tedavilerini yaptik. 1159 tanesini kisirlastirdik ve beslemesi yasakli türler haricindekileri tekrardan biraktik” seklinde konustu.

Baskan Yardimcisi Çöplü, kentte sokak hayvanlari ile ilgili sikayetlerin 0364 221 63 67 numarali Veteriner Isleri Müdürlügü ve 153 Alo zabita hattindan bildirilmesi durumunda gününü her saatinde ekiplerin müdahaleye hazir oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA