Bugday Tarlasinda Çikan Yangin Korkuttu

Aydin’in Söke ilçesinde bugday tarlasinda çikan yangin, rüzgarin da etkisiyle büyürken, alevler ekiplerin hizli müdahalesi ile ormanlik alana siçramadan söndürüldü.

Bugday Tarlasinda Çikan Yangin Korkuttu


Yangin, Söke ilçesi Akçakaya Mahallesi ile Pamukçular Mahallesi arasinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bugday tarlasinda henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Rüzgarin da etkisiyle büyüyen alevleri fark eden vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri Orman Müdürlügü ekipleri ve jandarma sevk edildi. Kisa sürede bölgeye gelen ekipler, alevlere 4 itfaiye, 4 arazöz, 3 orman ekibi olmak üzere toplam 50 personelle müdahale etti. Rüzgarin siddeti ile büyüyen alevleri kontrol altina alan ekipler, alevleri çevredeki tarlalara ve ormanlik alana siçramadan söndürdü. Bölgede sogutma çalismalari gerçeklestirilirken, yapilan ilk incelemelere göre yanginda 80 dönüm zeytinlik, 80 dönüm ise bugday alani zarar gördügü tespit edildi. Yanginin çikis nedeni ile ilgili inceleme baslatildi.

Ayrica yanginin söndürme çalismalari esnasinda bir jandarma astsubayinin da dengesini kaybederek düsmesi sonucu ayagini kirdigi ve ambulansla hastaneye kaldirildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA