Karaman'a Kültür Turlarini Baslatarak Turizmi Canlandiracak Proje

Karamanli yatirimci Hasan Bulut, birbirinin önünü açan bütüncül farkli projelerle kentin turizmine ve sosyal-kültürel yasamina ciddi katki verilecegini söyledi.

Karaman'a Kültür Turlarini Baslatarak Turizmi Canlandiracak Proje
Yatirimci Hasan Bulut, hayata geçirecekleri birbirini destekleyen projeleri bir otelde düzenledigi toplanti ile basin mensuplarina anlatti. Karaman’in sürdürülebilir turizm çerçevesinde büyük bir potansiyele sahip oldugunu belirten Bulut, “Bu projemiz, hedef gruplarimiza yönelik yapacagimiz 2-3 günlük paket programlarla Karaman’da kültür turlari baslatacak bir yatirimdir. Çarpan etkisi ile turizm çesitlendirilmesi yaninda diger sektörlerinde önünü açacak ve gelismelerini saglayacaktir. Karaman’in Turizm katma degerinden daha çok pay alarak ekonomisine, istihdamina ve tanitimina dogrudan katki verecek bir yatirimdir. Bu nedenle sirket olarak hedefimiz memleketimiz Karaman’a çok sayida turisti çekmektir" dedi.



“Karaman’in turizmini canlandiracak projelere start verdik”

Pandemi yasaklari nedeniyle 2018 yilini baz aldigimizda Karaman’a kendi gurbetçilerimizde dahil olmak üzere 80 bin kisinin geldigini belirten Bulut, “Çevremizdeki komsu illere baktigimiz da ise ayni yillar içerisinde Konya’ya 3 milyon, Aksaray’a 900 bin ve Nevsehir’i 1 milyon 800 bin turist ziyaret etmis. Her yilda bu illerimizin turist sayisi artmaya devam etmektedir. Bir Karamanli projeci ve yatirimci olarak yaptigimiz ihtiyaç analizi çalismalarimizdaki arastirmalar ve tespitlerde sehrin ciddi anlamda sürdürülebilir bir yapida turisti tutacak, yani gezginin konforuna hitap edecek alternatif aktivite ve alternatif konaklama altyapi tesislerine ihtiyaci oldugunu belirledik. Tüm Karamanlinin ortak hedefi olan Karaman’in turizmin katma degerinden daha fazla pay almasi için bizlerde bu anlamda nasil memleketimize bir fayda saglariz noktasinda bütüncül sürdürülebilir projeler hazirladik. Simdi bu projeleri tek tek yapmaya basladik. Inceledigimizde Karaman’in yabanci turisti çekebilecek ciddi anlamda kültür, tarih, inanç, gastronomi, karavan ve çadir turizmi potansiyeli var" diye konustu.



“Ortak hedef, Karaman’a yilda 1.5 milyon turisti çekebilmek olmali”

Yaptiklari yatirimlar sayesinde sehrin turist çekmeye baslayacagini anlatan Bulut, “Suan Akköprü ve Sarözü Dogal Yasam ve Dinlenme Tesisi ile Ibrala Dogal Üretim Çiftliginde yapim çalismalari devam ediyor. Butik otellerin olacagi bu turizm merkezlerin de insanlarin rahat edebilecekleri ve dogayla bas basa kalacaklari birçok hizmet yer aliyor. Bu yerler hizmete baslayinca kendiliginden Karaman’da yeni girisimci ve yatirimcilarla turizm merkezlerinin sayisi artacak. Bizim hedefimiz sehrin turizmini canlandiracak yerlerin artmasindan sonra 2035 yilina kadar yilda 1.5 milyon yabanci turisti buraya çekmektir. Bu sayidaki turisti Karaman’a çektigimiz takdirde yillik sehrin turizmden elde edecegi gelir 15 milyar lira olacaktir. Sehrin gelisimi için çok büyük bir meblagdir. Karaman’in turizmin katma degerinden daha fazla pay almasi için kamu-özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerektigini ve yapilan projelerin desteklenmesi noktasinda basta siyasiler ve sivil toplum kuruluslari olmak üzere herkesin destek vermesi gerekmektedir “dedi.

Hasan Bulut, daha sonra basin mensuplarina çalismalarin sürdügü Sarözü Dogal Yasam ve Dinlenme Tesisini gezdirdi.
Kaynak: İHA