Türkiye'nin Suyu En Ucuz Sehrinde 1 Ay Su Ücretsiz

Suyun sudan ucuz oldugu Amasya’da Kurban Bayrami tatilinin de bulundugu Temmuz ayi boyunca abonelerden içme suyu ücreti alinmayacak. Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, “1 Temmuz’dan 1 Agustos’a kadar Amasyali hemsehrilerimizden su ücreti almayacagiz” dedi.

Türkiye'nin Suyu En Ucuz Sehrinde 1 Ay Su Ücretsiz
3 yildir Ramazan aylari ile Ramazan Bayrami ve Kurban Bayrami tatili süresince su ücreti almadiklari gibi bu yil suyun tonunu 1 lira yaptiklarini hatirlatan Mehmet Sari, vatandaslarin ekonomisine bir nebze katki saglamaya çalistiklarini belirterek, Temmuz ayi boyunca 45 binden fazla aboneden su ücreti almayacaklarini, kartli su sistemi kullanan vatandaslarin kartlarina da 25 ton su yüklenecegini açikladi.



“Bana kalsa suyu komple bedavaya verecegim”

2021 yili basinda suyu yüzde 50 ucuzlattiklarini, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin belediyelere yaptigi su tarifesinde indirim çagrisi sonrasi da sebeke suyunun tonunu su an 1 liradan verdiklerine isaret eden MHP’li Mehmet Sari, “Bana kalsa suyu komple bedavaya verecegim. Lakin hukuktaki bazi kurallar buna müsaade etmiyor” diye konustu.



Istanbul’dan ‘kamyonla gelip su doldurabilir miyiz?’ diye soruyorlar

Akdag’dan yeniledikleri borularla ulastirip tonunun bu fiyatla verilmesiyle Amasya’nin Türkiye’de suyun en ucuz oldugu kentlerin basinda geldigini vurgulayan Belediye Baskani Sari, “Amasya’mizda 10 ton su 10 lira. Istanbul’da karsilastigim sucular ‘kamyonla gelip su doldurabilir miyiz?’ dediler. ‘Dolduramazsiniz’ yanitini verdim” seklinde konustu.



“Yeni hidroelektrik santralden para kazaniyoruz, Amasya’nin suyunu amorti ederek halkin duasini aliyoruz”

Halkin duasi için yaptiklari uygulama dolayisiyla en çok kadinlardan tesekkür aldigini söyleyen Sari, “Ben matematigi de, tüccarligi da iyi bilirim. Bu suya sadece kuyulardan 2,5 milyon lira elektrik ücreti ödüyorduk. Simdi onu ödemiyoruz. Kaynagindan geliyor. Ayrica yeni hizmete giren hidroelektrik santralinden ayda 2,5-3 milyon lira arasinda para kazaniyoruz. Yani oradan kazandigimiz parayla ben Amasya’nin suyunu amorti ediyorum” ifadelerini kullandi.

Üniversite ögrencilerinden su ücreti alinmiyor

Gümüslü Mahallesi Muhtari Asuman Topuz, bu yil yagislarin yüzleri güldürdügü kentte kis döneminde Amasya Belediyesinin üniversite ögrencilerinden bile su ücreti almadigini hatirlatirken, Toprak Kadin Girisimi Baskani Döndü Olgun da “Yaz dönemi oldugu için suyu daha fazla harciyoruz. Bu da normal sartlarda faturalara yansir. Ama Baskanimizin bu dönemde suyu bedava sunmasi bizi rahatlatti. En azindan su faturasi konusunda içimiz rahat” söyleriyle duygularini paylasti. Suyun temel bir ihtiyaç oldugunu dile getiren esnaf Necati Apaydin ise, “Suyun tonu 1 lira. Para degil. Amasya’da su sudan ucuz. Simdi de bir ay bedava. Bu Belediye Baskanimiz Mehmet Sari’nin yaptigi bir jest” degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA