Orhan Pamuk'un 'Veba Geceleri' Eseri Sesli Kitap Oldu

Türkiye’nin ilk Nobel ödüllü yazari Orhan Pamuk’un eserleri sesli kitaba dönüstürülüyor. Ilk olarak son kitabi “Veba Geceleri”nin sesli formati ile edebiyat severler ile bulusan Orhan Pamuk’un romanlari, bugüne kadar 60’tan fazla dile çevrilerek, 100’den fazla ülkede yayinladi.

Orhan Pamuk'un 'Veba Geceleri' Eseri Sesli Kitap Oldu
Nobel Edebiyat Ödülü de dahil ulusal ve uluslararasi pek çok ödülünün sahibi olan ve 2006 yilinda Time dergisi tarafindan dünyanin en etkili 100 insani arasinda gösterilen Orhan Pamuk’un son kitabi ‘Veba Geceleri’, yerli sesli kitap platformu olan Dinlebi tarafindan sesli kitaba dönüstürüldü.

Ilk sesli kitap ‘Veba Geceleri’ oldu

Orhan Pamuk’un son bes yildir üzerinde çalistigi son kitabi Veba Geceleri, 1901 yilinda 3’üncü Veba Pandemisi döneminde Osmanli’nin 29. Vilayeti Minger Adasi’nda geçiyor. Hem sürükleyici bir siyaset ve ask romani hem de Pamuk’un salgin, karantina, devlet ve birey konularini bir masal havasiyla tartistigi bu tarihi roman Dinlebi Sesli Kitap uygulamasi ile edebiyat severlerle bulusuyor. Sadece Dinlebi uygulamasi üzerinden erisilebilecek “Veba Geceleri”nin seslendirmesi ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Erdem Akakçe tarafindan yapildi.

Orhan Pamuk’un Sessiz Ev, Beyaz Kale, Kara Kitap, Yeni Hayat, Benim Adim Kirmizi, Kar, Masumiyet Müzesi, Kafamda Bir Tuhaflik ve Kirmizi Saçli Kadin gibi çok satan romanlari da önümüzdeki dönemde sesli kitap severlerle bulusacak.
Kaynak: İHA