LGS Türkiye Birincisi Tuzladan Çikti

Tuzla’da Muzafferda Güzide Pulur Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Emirhan Aksoy, dershaneye gitmeden kendi çabasi ve gayretiyle LGS sinavinda 500 tam puan alarak Türkiye 1’incisi oldu. Oglu ile gurur duyan Baba Ufuk Aksoy,” "Oglum dershaneye gitmeden kendi gayreti ve çabasiyla sagladigi basaridir" dedi.

LGS Türkiye Birincisi Tuzladan Çikti


Milli Egitim Bakanligi tarafindan 5 Haziran’da yapilan LGS Sinav sonuçlari açiklandi. 1 milyon 236 bin 313 ögrencinin girdigi sinavda tüm sorulari dogru cevaplayan Tuzla Muzaffer Güzide Pulur Imam Hatip Ortaokulu Ögrencisi Emirhan Aksoy, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Emeklerinin karsiligini aldigini ifade eden Aksoy, "LGS’de çalismalarimin karsiligini aldim" dedi.

LGS’de 500 tam puan alan Aksoy için ögrenim gördügü okulda tören düzenlendi.

Düzenlenen programda, Türkiye birincisi Emirhan Aksoy’ okul idaresi tarafindan kendisine plaket verildi.

Öte yandan geçen yil yapilan sinavda Tuzla 1’incisi çikartan okul bu yil da yapilan sinavda Türkiye 1’incisi çikardigi ögrenildi.

“Çalismalarimin karsiligini aldigim için mutluyum”

Babasi Ufuk Aksoy,” Basarida okulumuzun çok büyük destegi oldu. Bizde elimizden gelen gayreti gösterdik. Ögretmenlerimiz ve okulumuz gereken her türlü destegi sagladi. Sinav sürecini bizde yasadik. Gece yarilarina kadar deneme çözüyordu bizde onunla birlikte bekliyorduk. Emeklerinin karsi aldigimiz için çok mutluyuz. Oglum dershaneye gitmeden kendi gayreti ve çabasiyla sagladigi basaridir“ dedi.



Anne Serpil Aksoy,” Okulumuzdan, Ögretmenlerimizden Allah razi olsun çok büyük destek verdiler. Ellerinden gelenin en iyisi için mücadele ettiler. Ögretmenlerimize verdikleri desteklerden dolayi çok tesekkür ederim “ dedi.

Türkiye 1’inc Emirhan Aksoy,” 8’inc siniftan bu yil mezun oldum LGS sinavina girdim. 500’yüz tam puan alarak Türkiye 1’inc oldum. Okulumuz bize büyük destek verdi. Hafta sonlari kurslar yapti. Ögretmenlerim denemeler verdi. Ödevler verdiler. Ailem sinav sürecinde bana çok yardimci oldu. Bana ders çalisma ortami olusturdular. Okulumuz Tuzla’nin en iyi okulu ögretmenlerimiz sürekli bizimle iletisim halinde oldular basari bu sayede geldi. Günde ortalama 3-4 saat ders çalisiyordum kurslar devam ediyordu. Sürekli ders çalismadim ders zamani ders yaptim. Arkadaslarimla oyunda oynadim. Ben 1’inc oldugumu ögrenince çok mutlu oldum heyecanlandim benim için farkli bir his oldu. Basarili oldugum için mutluyum çalismalarimin karsiligini aldim “ diye konustu.

Kaynak: İHA