Köpege Nitelikli Cinsel Saldiri Iddiasiyla Yargilanan Saniga 1 Yil 9 Ay Hapis Cezasi

Bartin’da komsusunun köpegine nitelikli cinsel saldirida bulundugu iddiasiyla yargilanan sanik 1 yil 9 ay hapis cezasi aldi. Davayi takip eden sivil toplum kuruluslari ve hayvan haklari örgütleri karari Istinaf Mahkemesine tasiyarak sanigin daha yüksek hadden ceza almasini talep edecek.

Köpege Nitelikli Cinsel Saldiri Iddiasiyla Yargilanan Saniga 1 Yil 9 Ay Hapis Cezasi
Bartin’da 2021 yilinin Temmuz ayinda meydana gelen olayda iddialara göre 66 yasindaki M.D. isimli sahis, findik tarlasinda komsusunun köpegine nitelikli cinsel saldirida bulundu. Ayni köyde ikamet eden komsulari tarafindan M.D.’nin köpege nitelikli cinsel saldiri anlari ise cep telefonu kamerasi ile kayit altina alindi. Görüntülerin sosyal medya platformlarinda paylasilmasinin ardindan süpheli jandarma ekiplerince gözaltina alindiktan sonra sevk edildigi mahkeme tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir hafta tutuklu kalan M.D. tutuksuz yargilanmak üzere adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Olayla ilgili Bartin 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanin 4’üncü durusmasina karar açiklandi. Sanik M.D.’ye 1 yil 9 ay hapis ve 200 gün adli para cezasi ile cezalandirilmasina karar verildi.

Ayrica sanigin durusmadaki tutum ve davranislari nedeniyle hakkinda TCK’nin 62. Maddesi uyarinca takdiri indirim hükmünün uygulanmasina takdiren yer olmadigina ve saniga verilen 200 gün adli para cezasinin sanigin sosyal ve ekonomik durumu nazara alinarak takdiren 20 TL’den paraya çevrilerek 4 bin TL adli para cezasi ile cezalandirilmasina karar verildi.

Davayi takip eden sivil toplum kuruluslari ve hayvan haklari örgütleri dava sonrasi Bartin Adliyesi önünde yapilan basin açiklamasi ile karari Istinaf Mahkemesine tasiyarak sanigin daha yüksek hadden ceza almasini talep edeceklerini kaydettiler.
Kaynak: İHA