Içisleri Bakani Soylu Özel Güvenlik Görevlilerini Kabul Etti

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Özel Güvenlik Haftasi sebebiyle özel güvenlik görevlilerini makaminda kabul etti. Özel güvenlik görevlilerinin çalisma esnasinda genel kolluk kuvvetleri gibi özveri ile çalistiklarini belirten Soylu, “Sehit olan pek çok özel güvenlik arkadasimiz var. Görevlerini yaparken nasil risk aldiklarini, tipki Mehmetçik, polis ve jandarma gibi nasil yüksek bir ruh ile islerini yaptiklarina bizzat sahidim” dedi.

Içisleri Bakani Soylu Özel Güvenlik Görevlilerini Kabul Etti
Içisleri Bakani Soylu, Özel Güvenlik Haftasi sebebiyle Güvenlik-Is Sendikasi Genel Baskani Ömer Çagrici ve 6 özel güvenlik görevlisini makaminda kabul etti. Türkiye’de ve dünyada sehirlerde güvenlik ihtiyacinin giderek günlük hayatin daha fazla alanina temas ettigini ve özel güvenlik ihtiyacini dogurdugunu belirten Bakan Soylu, “Daha büyük nüfuslar ile yogunluklu olarak birlikte yasiyoruz. Dolayisiyla suçun miktari ve suçun çesitliligi de artmaktadir. Polis merkezlerinde kriminal alandaki kapasiteyi artirmanin yaninda daha fazla göz sahibi olmak ve suçu olusmadan önlemek; özel güvenlik sektörü tüm dünyada ve Türkiye’de böyle bir ihtiyaca yöneliktir” ifadelerini kullandi.

Nüfusun toplu olarak kullandigi ortak alanlardaki güvenlik ihtiyacinin özel güvenlik sektörü ile giderildigine dikkat çeken Soylu, “Bugün bir alisveris merkezi binlerce insani bir araya getirmektedir. Keza bir spor müsabakasi, kalabalik insanlari barindiran plaza, bir ticaret merkezi, güvenlik ihtiyaci olan ama özel sektör eliyle de güvenligin saglanabilecegi yerlerdir. Bugün ülkemizde bu saydigim alanlarda ve daha pek çok sayida özel güvenlikler

altini çizerek belirtmek istiyorum fedakarca hizmet vermektedirler” dedi.



“Özel güvenlik ve genel kolluk arasindaki is birligi artirildi”

Özel güvenlik sektöründe dijital altyapi ile genel kolluk kuvvetleri ile is birliginin artirildiginin altini çizen Soylu, su ifadelere yer verdi:

“Sektörün temel dijital altyapisi olarak Özel Güvenlik Bilgi Sistemi (ÖGNET) projesini hayata geçirdik. ÖGNET projesi ile 3 milyar euro ticaret hacmine sahip olan 340 bini askin özel güvenlik görevlisinin istihdam edildigi bin 651 özel güvenlik sirketi, 495 egitim kurumu, 87 alarm izleme merkezinin faaliyet gösterdigi sektöre iliskin is ve islemlerin tümü dijital platformlara tasindi. Ayrica sektöre iliskin 6 hizmet, e-Devlet üzerinden sunulmaktadir. Bir diger önemli adimimiz, özel güvenlik ve genel kolluk arasindaki is birligini artirmaktir. Bu çerçevede KAAN adli yine ciddi projeyi hayata geçirdik. Bu projeye dahil 190 bin 327 kisiye egitim verdik. Egitimlerin yani sira 13 bin 575 polis okulu ögrencisi ve 2 bin 346 emniyet hizmetleri sinifi personelinin katildigi KAAN farkindalik konferanslari düzenledik. Halihazirda KAAN EGM mobil uygulamasi 155 bin kisi tarafindan aktif bir sekilde kullanilmaktadir. KAAN egitimleri dahil olmak üzere özel güvenliklere yönelik hazirladigimiz egitimlerde toplam 854 bin 684 katilim olmustur. Bu da su demektir, birçok personel birkaç egitme birlikte katilmislardir.”

“Sehit olan pek çok güvenlik arkadasimiz var”

Özel güvenlik görevlilerinin hizmetlerini fedakarca yaptiklarini dile getiren Bakan Soylu, “Her ne kadar özel sektör olsa da biz özel güvenlik arkadaslarimizi mesai arkadasi olarak görüyoruz. Sehit olan pek çok güvenlik arkadasimiz var. 15 Temmuz’da nasil dik durduklarina bizzat sahidim. Görevlerini yaparken nasil risk aldiklarini, tipki Mehmetçik, polis ve jandarma gibi nasil yüksek bir ruh ile islerini yaptiklarina bizzat sahidim” diye konustu.

Kaynak: İHA