Huawei ICT Akademi Programi'nin Yeni Üyesi Dogus Üniversitesi

Huawei’nin dünyada yürüttügü Huawei ICT Akademi Programi’nin, Türkiye bölümüne Dogus Üniversitesi de dahil oldu. Üniversitelerde bilisim ve teknoloji ile ilgili alanlarda ögrenim gören yetenekli gençleri gelistirmeyi hedefleyen program kapsaminda ögrencilere; 5G, yapay zekâ, ag teknolojileri gibi konularda ek dersler ve egitimler veriliyor. Dogus Üniversitesi, Türkiye’den programa katilan 24’inci yüksek egitim kurumu oldu.

Huawei ICT Akademi Programi'nin Yeni Üyesi Dogus Üniversitesi
Üniversitelerle ortaklasa yürütülen ve kâr amaci gütmeyen Huawei ICT Akademi programi çerçevesinde, ögrencilerin gelecekteki is yasamlarina katki saglamak amaciyla, tüm dünyada geçerliligi olan Huawei egitim ve sertifikasyon kurslari veriliyor. Bu program ayrica, sirketler ve egitim kurumlari arasinda bir köprü görevi görerek, bilisim sektörü için bir yetenek ekosistemi olusturulmasina da katkida bulunuyor.

Dogus Üniversitesi’nin programa katilimiyla ilgili protokol töreni kurumun Istanbul Dudullu yerleskesinde düzenlendi.

Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan, Mütevelli Heyet Danismani Prof. Dr. Deniz Ülke Aribogan, Prof. Dr. Tarik Baykara, Prof. Dr. Halit Targan Ünal ve Dr. Ögretim Üyesi Özay Özaydin’in katilimiyla gerçeklesen etkinlikte, Huawei Türkiye Kurumsal Iliskiler ve Iletisimden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Liangdongbo, Kidemli Basin Iliskileri Müdürü Vahit Bora ve ICT Akademi Programi Yöneticisi Kübra Harput hazir bulundu.

Etkinlikte konusan Huawei Türkiye Kurumsal Iliskiler ve Iletisimden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Liangdongbo; “Faaliyetlerimize basladigimiz 2002 yilindan bugüne Türkiye’nin dijital dönüsümünün çok önemli bir parçasini olusturan bilisim altyapisinin ve ekosistemin gelisimi için çalisiyoruz. Türkiye’de, özellikle teknoloji alaninda yetenekli birçok genç var. Bu gençleri hem ICT Akademi hem de diger projelerimizle destekliyoruz çünkü en büyük katkinin insana yapilan katki olduguna inaniyoruz. Dogus Üniversitesi’nin bugün küresel ICT Akademi ailesine katiliyor olmasindan dolayi çok mutluyuz. Bu sene, Türkiye’deki 20. yilimizda genç yeteneklere yönelik projelerimizi artirarak devam edecegiz” dedi.

Etkinlikte Dogus Üniversitesi adina söz alan Rektör Prof. Dr. Turgut Özkan: “Programin üniversitemiz bünyesinde hayata geçmesi ögrencilerimizin yetkinlik ve is hayatina atilmalarinda önemli bir kilometre tasi olacaktir. Üniversitemizde bilim ve teknoloji alaninda yetenekli gençlerin 5G, yapay zekâ ve ag teknolojileri gibi konularda sertifikasyon kazanmalari onlari gelecege hazirlayacaktir. Isbirligimizi kutlar, basarilarimizin devamini dilerim” dedi.

Dünyada 110’dan fazla ülkede

Huawei ICT Akademi projesiyle, programa dahil olan üniversitelerdeki akademisyenler, ilk etapta Huawei uzmanlari tarafindan verilen ön egitimleri aliyor, sonrasinda ise bu egitim içeriklerini, Huawei’in çevrimiçi ögrenme platformu araciligiyla ögrencilere aktariyor. Egitimleri basariyla tamamlayan ögrenciler, sertifika almaya hak kazaniyor.

Ögrenciler bu sertifikalara ek olarak, Türkiye’de veya dünya genelindeki uzmanlik dersleri ile ilgili seminerlere katilabiliyor. Bilisim alanindaki küresel yarismalara basvuru yapma firsati da yakalayan ögrenciler; 5G, yapay zekâ, nesnelerin interneti ve bulut bilisim teknolojileri özelinde, Huawei’in çevrimiçi ögrenme kaynaklarina erisim hakkina da sahip oluyor.

Halen 110’dan fazla ülkede yürütülen programdan yilda yaklasik 150 bin ögrenci faydalaniyor. Türkiye’de 2020 yilindan itibaren artan katilimlarla, su an 24 üniversite ve egitim kurumundan toplam 2285 ögrenci ICT Akademi’de aktif egitim aliyor. Programa dahil olan Istanbul Üniversitesi Cerrahpasa ve Yalova Üniversitesi ögrencilerinin olusturdugu takim, geçen hafta Huawei’in ICT Akademi ögrencileri arasinda düzenledigi Uluslararasi Bilisim Yetenekleri Yarismasi’nda toplam 135 takim arasinda üçüncülük derecesi elde etmisti.
Kaynak: İHA