Gümüshane'de Adrenalin Dolu Badminton Antrenmani

Türkiye ve Avrupa’nin en yüksek cam seyir teraslarindan birisine ev sahipligi yapan Gümüshane’nin Torul ilçesinde yaz spor okullarina ve spor bilincine dikkat çekmek için badminton antrenmani yapildi.

Gümüshane'de Adrenalin Dolu Badminton Antrenmani
Torul ilçesini kusbakisi izleyen tarihi kalenin yaninda 240 metre yüksekligi ile Türkiye ve Avrupa’nin en yüksek seyir teraslarindan biri olma özelligini tasiyan ve her yil binlerce adrenalin tutkununun ugrak yeri olan Torul Kalesi Cam Seyir Terasi bu kez farkli bir etkinlige ev sahipligi yapti.

Her yil ortalama 3 milyon aracin geçis yaptigi tarihi ipek yolu Gümüshane-Trabzon bölünmüs karayoluna 1,5 kilometre mesafede bulunan ve hem ilçe merkezi hem Harsit Çayi hem de yüksek zirvelerin essiz manzarasini ziyaretçilerine sunan Torul Kalesi Cam Seyir Terasi yükseklik korkusu olanlara zor anlar yasatmasiyla biliniyor.

Kentin en önemli turizm destinasyonlarindan birisi olan cam terasta farkli bir etkinlik düzenleyen Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, yaz spor okullarina ve spor bilincine dikkat çekmek için cam teras üzerine kurduklari fileyle yerden 240 metre yükseklikte badminton antrenmani gerçeklestirdi.

Anadolu Yildizlar Ligi, Okul Sporlari grup müsabakalarina ve 15 yas alti Türkiye Badminton Sampiyonasina hazirlanan sporcular antrenör Hasan Hüseyin Bosnak yönetiminde cam teras üzerinde yaklasik 1 saat süren antrenman yapti.

Antrenmana katilan sporculardan 13 yasindaki Mert Durdu, “240 metre yüksekliginde Torul Kalesi Cam Seyir Terasinda badminton oynadik arkadaslarimizla. Spor, her yerde vardir, her alanda vardir. Arkadaslarimizla gelip oynadik. Çok güzel bir duygu herkesi bekliyoruz, herkesi spora davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Badminton antrenörü Hasan Hüseyin Bosnak ise bu etkinlikle sporun her alanda yapilabilecegini, sporun her yerde oldugunu, her alanda herkes için sporun oldugunun mesajini vermeye çalistiklarini belirterek, “Herkesi spora davet ediyoruz. Sporun alani, yeri, zamani olmadigini göstermek için ve spor yapmaya engel bir durumu olmadigina dikkat çekmek için bugün buradaydik. Güzel bir etkinlik oldu. Bulunan tesekkür ediyorum. Burasi yerden 240 metre yükseklikte Torul Kalesi Cam Seyir Terasi. Yüksek bir alan ve bu etkinligin burada yapilabilecegini, bu tür etkinliklerin de kapsaminin, yerinin, zamaninin olmadigini göstermis olduk” diye konustu.

Kentin tanitimina katki saglamak amaciyla zaman zaman bu tür etkinlikler gerçeklestiren kurumun antrenman etkinligi dronla havadan da görüntülenerek sosyal medya hesaplarindan paylasildi ve çok sayida begeni ve paylasim aldi.
Kaynak: İHA