Genç Pehlivanlar Kirpinar'a Katilmak Için Yola Çiktilar

Dünyanin en eski güres festivali olarak kabul edilen 661. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri, 1-3 Temmuz 2022 tarihleri arasinda Edirne’de düzenlenecek. Sungurlulu güresçiler, Edirne Sarayiçi Er Meydani’nda gerçeklesecek Kirkpinar Yagli Güresleri için yolla çiktilar.

Genç Pehlivanlar Kirpinar'a Katilmak Için Yola Çiktilar
Minik pehlivanlarin kol baglamasiyla gelenek 661. kez tekrarlanacak. 2 Temmuz Cumartesi günü baspehlivanlarin da aralarinda oldugu güresler devam edecek. Güres agasinin seçilecegi, çesitli boylarda müsabakalarin yapilacagi ve Türkiye’nin baspehlivaninin belirlenecegi 3 Temmuz Pazar günü Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri renkli görüntülere sahne olacak.

Çorum’un sungurlu Ilçesi’nden de Minik 1-2, tesvik 1-2 ve tozkoparan olmak üzere toplamda 16 güresçi ile müsabakalara katilim saglayacak olan güresçiler, Sungurlu Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner’in destekleri ile dün aksam saatlerinde ilçeden ayrildi.

Yola çikmadan önce ortak bir mesaj veren genç pehlivanlar, amaçlarinin öncelikle Sungurlu’nun adini Tarihi Kirkpinar er meydanina yakisir sekilde temsil etmek oldugunu ifade ettiler.
Kaynak: İHA