GAIMEP Ikinci Mezunlarini Verdi

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) ve Gaziantep Il Milli Egitim Müdürlügü is birliginde hayata geçirilen Gaziantep Sanayici Isbirliginde Mesleki Egitim Projesi’nin (GASIMEP) ikinci dönem mezuniyet töreni gerçeklestirildi.

GAIMEP Ikinci Mezunlarini Verdi
Gaziantep Sanayi Odasi Mesleki Egitim Merkezi’nde (GSO-MEM) düzenlenen GASIMEP Projesi 2021-2022 Egitim-Ögretim Yili Ustalik/Kalfalik Belgesi Töreni’ne GSO Yönetim Kurulu Üyesi Basar Küçükparmak, Gaziantep Il Milli Egitim Sube Müdürü Metin Mengilli, GSO Genel Sekreteri Yusuf Iymen, GSO-MEM Müdürü Ibrahim Çali, GASIMEP Yöneticisi Serpil Sefa ile Egitim Koordinatörü Mustafa Güriçin, isletmeler adina GSO Elektrik ve Elektronik Meslek Komite Baskan Yardimcisi Fethullah Eyisabanci, Mehmet Rüstü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Soner Tansel Ates, Binbasi Dündar Taser Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardimcisi Mehmet Ince, okul idarecileri, egitimciler, ögrenciler ile aileleri katildi.

Dördüncü yilini tamamlayan GASIMEP Projesi’nde 12. sinifi tamamlayan 11 makine, 6 metal ve 9 elektrik bölümü ögrencileri olmak üzere toplam 26 ögrenci hem ustalik belgesi hem de meslek lisesi diplomasi alarak mezun olurken 11. sinifta okuyan 19 ögrenci de kalfalik belgesi almaya hak kazandi. Mezuniyet töreninde konusan GSO Yönetim Kurulu Üyesi Basar Küçükparmak, GASIMEP Projesi ile sanayiyi ve mesleki egitimi bir araya getirerek ikisini bir bütün olarak yürüttüklerini söyledi.

GASIMEP Projesi ile ögrencilerin hem isletmelerde meslek ögrendiklerini hem de lise egitimlerini tamamlayarak buradan diploma aldiklarini belirten Küçükparmak, “Ilimizdeki mesleki ve teknik egitimin kalitesini artirmak hedefiyle sürdürdügümüz GASIMEP Projesi ile gençlerimize güncel ve teknolojik egitim imkanlari sunuyoruz. Ayrica ilimizdeki mesleki ve teknik egitim veren okullar ile özel sektör arasindaki is birligini de güçlendirmeyi amaçladigimiz GASIMEP Projesi, meslegi olmayan okul egitimi disinda kalmis kisilerin istihdama kazandirilmasi noktasinda da önemli katkilar sagliyor. Projemiz ülkemiz genelinde örnek teskil etti ve artik birçok bölgede buna benzer projeler hayata geçirildi. GASIMEP Projesi’nin Türkiye’de model bir proje oldugunu rahatlikla söyleyebiliriz. Bu proje, ögrencilerimizin isletmelerle eslestirilmesini, meslek ögrenmelerini ve lise egitimlerini tamamlayarak buradan diploma almalarini sagliyor. Ögrencilerimiz eslestirildikleri firmalarda istihdam edilerek, is hayatina dogrudan katilim sagliyorlar. Bu durum da hem kendilerine önemli avantajlar kazandiriyor hem de sanayinin kalifiye personel sorununa çözüm olusturuyor. Projemizde mezun olan ve bugün mezuniyet belgelerini takdim ettigimiz tüm ögrencilerimizi tebrik ediyor, kendilerini gelecege hazirlayan egitimcilerimize ve büyük emekleri olan degerli velilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

GASIMEP Projesi’nin önemine vurgu yapan Gaziantep Il Milli Egitim Sube Müdürü Metin Mengilli de proje ile ögrencilerin okulda ve is yerinde istihdam odakli olarak yetistirildiklerini ve mezun olduklari alanlar ile ilgili nitelik kazandiklarini ifade ederek projenin Gaziantep sanayisinde kalifiye personel probleminin ortadan kaldirilmasi noktasinda da büyük önem tasidigini söyledi.

GASIMEP Projesi ile Gaziantep’in Türkiye genelinde bu modeli ilk baslatan sehirlerden birisi oldugunu kaydeden Mengilli, “Gaziantep Il Milli Egitim Müdürlügümüz ve Gaziantep Sanayi Odamiz is birliginde sehrimize kazandirdigimiz GASIMEP Projemiz, bugün gelinen noktada artik mezun veriyor ve sehrimizdeki nitelikli personel ihtiyacini karsilamaya yönelik somut adimlar atiyoruz. Bu konu ülkemizde özellikle teknik personel ihtiyacinin ciddi bir sekilde hissediliyor olmasindan dolayi önem tasiyor. Bugün mezuniyet sertifikalarini takdim ettigimiz tüm ögrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyor, is birliklerinden dolayi Gaziantep Sanayi Odamiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

GASIMEP Projesi 2021-2022 Egitim-Ögretim Yili Ustalik/Kalfalik Belgesi Töreni, ögrencilere sertifikalarinin takdim edilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA