Arnavutköy'de Define Avcilari Tarlalari Delik Desik Etti

Arnavutköy’de define avcilari tarlalarda define aramak amaci ile kazi yapti. Yaklasik 4 metre kazilan tarlalar ile ilgili konusan Mahalle Muhtari Halit Senel, “Yüzyillardir atalarimiz burada, burada hiçbir sey yok bosuna mahsule zarar vermeyin” diyerek definecilere seslendi.

Arnavutköy'de Define Avcilari Tarlalari Delik Desik Etti
Arnavutköy Çilingir Mahallesi’ne dadanan define avcilari özellikle gece saatlerinde köyde bulunan bugday tarlarini kazarak define aradi. Definecilerin kazdigi yaklasik 4 metrelik çukurlar çiftçiler için tehlike olusturmaya basladi.

Defineciler mahalleyi biktirirken, Mahalle Muhtari Halit Senel ise, definecilere seslenip, Çilingir Mahallesi bölgesinde bir sey olmadigini söyledi.



“Biz burada yasiyoruz, burada hiçbir sey yok”

Kazilan yerlerin basina giden Mahalle Muhtari Halit Senel, “Burada insanlar ekili arazilere gelerek sürekli kazi yapiyorlar bundan vatandas ve bizler sikayetçiyiz. Tarlalar delik desik edildi bir söylenti pesine geliyorlar ama biz yüzyillardir burada yasiyoruz ve burada hiçbir sey yok. Defineyi birakin eski tarihi bir sey bile yok bu noktada. Bu kolay yoldan zengin olma hayali kuran defineciler her tarafi delik desik etti. Burada hiçbir sey yok en azindan tarlalari altüst etmeyin yazik günah. Özellikle gece saatlerini tercih ediyorlar, yakalanmiyorlar bir sekilde kendilerini perdeliyorlar. Maalesef bu bölgede bir sey bulamayacaklarini bilmeleri gerekiyor çünkü yok” dedi.

Kaynak: İHA