Kütahya'da 'Evliya Çelebi Gezi Yazisi Yazma Yarismasi'nda Dereceye Giren Ögrencilere Ödülleri Verildi

Kütahya Atatürk Anadolu Lisesi tarafindan il genelinde düzenlenen "Evliya Çelebi Gezi Yazisi Yazma” yarismasinda ilk üçe giren eserlerin sahipleri ödüllendirildi.

"Evliya Çelebi Gezi Yazisi Yazma” yarismasinda dereceye giren ögrencilere ve danisman ögretmenlere ödülleri Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit tarafindan verildi.

Ögrencileri basarilarindan dolayi tebrik ederek basarilarinin devamini dileyen Müdür Hasan Basyigit, “Sehrimizden birçok önemli isim yetismistir. Bu isimlerden birisi de Evliya Çelebi’dir. Bu sahsiyetlerin çocuklarimiza ögretilmesi, benimsetilmesi önemlidir. Atatürk Lisesinin böyle bir etkinlige vesile olmasindan dolayi okul yöneticilerine ve emegi geçen ögretmenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Yarismada sonunda, Necip Fazil Kisakürek Anadolu Lisesi 10. sinif ögrencisi Nihlegül Atay birinci, Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi 10. sinif ögrencisi Elif Rana Atis ikinci ve Ali Güral Anadolu Lisesi 10. sinif ögrencisi Hatice Karaarslan üçüncü oldu.

Yarismayla ilgili Atatürk Anadolu Lisesinden yapilan açiklamada, "Evliya Çelebi Gezi Yazisi Yazma” yarismasinin Evliya Çelebi hakkinda gençlerde bir farkindalik olusturmak, Covid-19 salgini nedeniyle uzunca bir süre evlere kapanmak zorunda kalan gençlerin bir nebze de olsa çevrelerini taniyip hava almalarini saglamak, gezip gördükleri yerlerin cografi, tarihi, sosyal ve kültürel özelliklerini tanitmak, böylelikle kendilerini ifade edebilme, Türkçeyi etkin ve güzel bir sekilde kullanabilme yeteneklerini gelistirmek amaciyla Millî Egitim Müdürlügünün olurlariyla düzenlendigi belirtildi.
Kaynak: İHA