Saldirganlar Serbest Kalinca Doktor Diplomasini Yirtti

Sanliurfa’nin Viransehir ilçesinde görevi basinda saldiriya ugrayan acil doktoru, saldirganlar serbest kalinca diplomasini yirtti.

Saldirganlar Serbest Kalinca Doktor Diplomasini Yirtti
Sanliurfa’nin Viransehir ilçesinde saldiriya ugrayan acil doktoru Seyhmus Baras, saldirganlar mahkeme tarafindan serbest birakilinca diplomasini yirtti. Adliye önünde diplomasini yirtan doktor, meslegi biraktigini söyleyerek evine giderken doktorun arkadaslari ise yirtik diplomanin parçalarini topladi.

Olayin geçmisi

Özel bir tip merkezinin acil servisinde çalisan doktor Seyhmus Baras, hasta ile ilgili islem yaptigi sirada iddiaya göre sistemde sorun yasandi. Doktorun hastaya hata yasandigini söylemesi üzerine, konuya müdahil olan baska bir sahis, doktora saldirdi. Saldirganin yakinlari da doktoru darp etmeye basladi.

Yumruk ve tekmelerden kaçan doktor, yönetim odasina siginarak kurtulmaya çalisti. Hemsire ve diger saglik çalisanlarinin engellemeye çalistigi darp anlari ise saniye saniye kameraya yansidi.

Görüntülerde bilgi islem masasina giden doktorun sistemde yasanan sorunun neden kaynakladigini sorduktan sonra acil servis bölümüne gittigi ve saldiriya ugradiktan sonra yönetim odasina dogru gitmeye çalistigi görüldü.

Görüntülerin devaminda ise yumruklarin hedefi olan doktoru korumaya çalisan hemsire ve diger saglik çalisanlarinin yogun çabasinin oldugu gözlendi.
Kaynak: İHA