Düzce'de Yagis Hasanlar Barajini Doldurdu

DÜZCE – Düzce’de etkili olan siddetli yagis ile beraber Hasanlar Baraji doldu. Düzce Valisi Cevdet Atay, barajin dolu oldugunu fakat herhangi bir risk söz konusu olmadigini belirtti.

Düzce'de Yagis Hasanlar Barajini Doldurdu
Düzce’nin Yigilca ilçesinde tarim faaliyetlerine su saglayan Hasanlar Baraji’nda asiri yagislar sonrasinda doluluk yüzde 100’e ulasti. Sulama ve taskin kontrolü amaciyla 1972’de Yigilca ilçesi Küçük Melen Çayi üzerinde insa edilen baraj, 80 metre yükseklige sahip. Bu özelligiyle kentte bulunan iki aktif barajin büyügü olan Hasanlar Baraji, 26 bin 450 hektarlik alana sulama hizmeti veriyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan uyarinin ardindan barajda doluluk yüzde 100’ü geçti. Düzce Valisi Cevdet Atay ise Hasanlar Baraji’nda henüz herhangi bir riskin söz konusu olmadigini belirterek, "Hasanlar Barajinda arkadaslarimiz ile incelemelerde bulunduk. Orada su anda herhangi bir risk söz konusu degil. Bugün itibari ile daha 40 milyon metreküpe yakin bir boslugu bulunuyor. Herhangi bir olumsuz durum söz konusu degil su anda. Tamamen riskli anlamina gelmiyor. Su anda doluluk orani tam ama 40 milyon metreküpe yakin bos hacmi söz konusu. Arkadaslarimin bana aktarmis oldugu bilgilere göre" dedi.

Kaynak: İHA