AK Partili Canikli'den CHP Lideri Kiliçdaroglu'nun Iddialarina Cevap

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Nurettin Canikli, CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu’nun TBMM Grup Toplantisi’ndaki iddialarina iliskin, “Yakinimim Boydak Holding’e kayyim yapildigi iddiasi yalandir” dedi.

AK Partili Canikli'den CHP Lideri Kiliçdaroglu'nun Iddialarina Cevap


AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Nurettin Canikli, Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Parti Grup Toplantisi’ndaki iddialarina iliskin açiklama yapti. Canikli, açiklamasinda “Kemal Kiliçdaroglu, Boydak Holding ve TMSF basliklari üzerinden sahsimla ilgili bir takim iddialarda bulunuyor. Boydak Holding ile ilgili iddialar hakkinda ‘Canikli hiç konusmuyor?’, diyor. Bu konu ile ilgili 116 adet twitten olusan ayrintili açiklamami 01.07.2021 tarihinde yaptim. Boydak ve TMSF konusu ile ilgili tüm iddia ve sorularin cevaplari bu açiklamamda mevcuttur. Bu nedenle Kemal Kiliçdaroglu’nun, ‘Canikli hiç konusmuyor’ iddiasi bir yalandir. Hiçbir yakinimi (akrabami) Boydak Holding’e kayyim olarak atamadim. Ertunç Laçiner, bizzat Abdullah Güzeldürger’in yönetim kurulu baskani oldugu Boydak Holding Yönetim Kurulu tarafindan 26.09.2016 tarihinde Boydak Holding’e CEO olarak atanmistir. Abdullah Güzeldülger’in Yönetim Kurulu Baskani oldugu Boydak Yönetim Kurulu tarafindan 1 yil süre ile A Grubu imza yetkisi verilmistir. CEO görevi nedeniyle de 24.02.2017 tarihinde yönetim kurulu üyesi yapilmistir. Dolayisiyla, ‘yakinimim Boydak Holding’e kayyim yapildigi’ iddiasi da bir yalandir” ifadelerine yer verdi.

Açiklamanin devami söyle:

“Kemal Kiliçdaroglu, Slovakya’da Boydak Holding tarafindan kiralanan 21 bin m2 kapali alani bulunan lojistik merkezinin mülkiyetinin Ertunç Laçiner’e ait oldugunu iddia ediyor. Söz konusu gayrimenkul Prologis Slovak Republic Sro firmasina aittir. Kiliçdaroglu’nun bu iddiasi da bir yalandir. Slovakya’daki firmaya 20 milyon Euro aktarildigini iddia ediyor. Bu firmaya 6 aylik pesin kira karsiligi olarak 714,348 bin Euro gönderilmistir. Gönderilen bu para da sözlesme feshedilene kadar ki kira ödemelerine mahsup edilmistir. Bunun disinda Boydak Holding’den bu firma ya da baska bir firmaya tek kurus dahi gönderilmemistir. Kemal Kiliçdaroglu’nun, Boydak Holding’ten Ertunç Laçiner’in firmasina 20 milyon Euro aktarildigi iddiasi kocaman bir yalandir. Kemal Kiliçdaroglu, Ertunç Laçiner’in 20 milyon Euro ile yurtdisina kaçtigi ve Ertunç Laçiner’in tarafimdan korundugunu iddia ediyor.

Ertunç Laçiner’in hiçbir dokunulmazligi bulunmamaktadir. Kayyimlarla ilgili 24.11.2016 tarihli ve 6755 Sayili Kanunda ki adli ve idari takibat sinirlamasi yolsuzluk, zimmet, evrakta sahtekarlik gibi suçlari kapsamamaktadir. Bu konu ile ilgili olarak Kemal Kiliçdaroglu ve arkadaslari Cumhuriyet Savciligina suç duyurusunda bulundular mi? Dokunulmazligi olmayan birini sahsim ya da baska birinin korumasi hukuken mümkün degildir. Dolayisiyla, Ertunç Laçiner’i korudugum iddiasi da bir yalandir. Ayrica, küçük bir arastirma ile Ertunç Laçiner’in yurtdisinda degil Türkiye’de bulundugunu ögrendim. Ertunç Laçiner’in 20 milyon Euro ile yurtdisina kaçtigi iddiasi da KOCAMAN bir yalandir. TMSF’nin kayyim olarak atandigi sirketlerin hiçbirinden, yakinlarima veya yakinim olmayan herhangi birine tek kurusluk haksiz kazanç saglanmamistir veya aktarilmamistir. Boydak Holding’in Almanya ve Slovakya’da ki lojistik üsleri ile alakali iddialari ve verilen cevaplari 93 numarali ve takip eden twitlerden görebilirsiniz. Kemal Kiliçdaroglu’nun bu yalan ve iftiralarindan dolayi sahsimdan özür dilemesini bekliyorum. Aksi halde Kemal Kiliçdaroglu’nun ‘Yalan Uzmani’ oldugunu yargi önünde ispat edecegim.

Kiliçdaroglu , TMSF sirketlerinin birileri tarafindan pazarlanmaya çalisildigini iddia ediyor. Bunlarla kimi kastettigini bilmiyoruz. Ancak TMSF sirketlerinden Boydak Holding’te daha önce yönetim kurulu baskanligi yapmis ve simdi ’6’li masa’da yer alan siyasi partilerden birinin temsilcisi ve kurucu üyesi olan Abdullah Güzeldülger, Boydak Holding’i pazarlamaya çalistigini bizzat kendisi itiraf ediyor. Abdullah Güzeldülger ‘Boydak Holding’i satis girisiminde bulunduk, o dönem ki Basbakan Binali Yildirim ve Basbakan Yardimcisi Nurettin Canikli tarafindan engellendi‘ diyor. Basbakan Yardimciligim döneminde bu kisinin Boydak Holding’i satma niyetini anladiktan sonra yönetim kurulu baskanligi görevini sonlandirarak, Boydak Holding’in pazarlanmasi tarafimizdan engellenmistir. Kemal Kiliçdaroglu’nun sahsimi kastederek, TMSF sirketlerinin pazarlandigini ima etmesi de KOCAMAN bir YALANDIR.”
Kaynak: İHA