Ayvali Mahallesinde Yatirim Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Malatya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü ile Büyüksehir Belediyesi Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Dairesi Baskanligi tarafindan Darende Ilçesi Ayvali Mahallesi’ne yapilan alt ve üstyapi çalismalari ile ilgili Yatirim Bilgilendirme Toplantisi yapildi. Yatirim bilgilendirme toplantisinin ardindan Ayvali Kültür Merkezi’nin açilisi da gerçeklestirildi.

Ayvali Mahallesinde Yatirim Bilgilendirme Toplantisi Yapildi
Ayvali Mahallesi’nde yapilan programa, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in yani sira AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoglu, AK Parti Malatya Il Baskani Ihsan Koca, MHP Malatya Il Baskani Mesut Samanli, Darende Belediye Baskani Isa Özkan, Kuluncak Belediye Baskani Erhan Cengiz, MASKI Genel Müdürü Mehmet Mert, siyasi parti ilçe baskanlari, genel sekreter yardimcilari, daire baskanlari, mahalle muhtarlari ile vatandaslar katildi.

Malatya genelinde içme suyu, kanalizasyon ve yagmursuyu altyapi çalismalarina ara vermeden devam eden MASKI Genel Müdürlügü, çalismalar çerçevesinde Darende Ilçesi Ayvali Mahallesi’nin içme suyu altyapisini yeniliyor. 6 bin metre içme suyu, bir adet 100 tonluk ve bir adette 150 tonluk olmak üzere toplamda iki adet içme suyu deposu yapiliyor. 4 bin metrelik içme suyu hatti çalismalari tamamlandi. Kalan hat çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan Büyüksehir Belediyesi Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Dairesi Baskanligi asfalt çalismalarina baslayacak.

Yatirim bilgilendirme toplantisinda ilk olarak konusan Ayvali Mahallesi Muhtari Hamit Özdemir, “Mahallelerine yapilan yatirlardan dolayi Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ve MASKI Genel Müdürü Mehmet Mert’e tesekkür ediyorum” dedi.

Yapilan hizmetlerin Ayvali mahallesine hayirli olmasini temennisinde bulunan AK Parti Il Baskani Ihsan Koca, “Malatya Büyüksehir Belediyemizin Malatya’mizin birçok ilçesinde, mahallesinde ve beldesinde çalismalari var. Bugün Ayvali Mahallemizin uzun zamandir hak ettigi ancak geciktigi düsünülen bir yatirim yapilmakta. Ayvali Mahalle sakinlerimiz bugünden sonra hem temiz içme suyunu temin etmis olacak hem kalitesi yüksek ulasim yollarina kavusmus olacak. Ayvali Mahallemiz önemli bir günü yasiyor. Ayvali Mahallemiz önceki yillarda da hizmet almisti ama daha fazla hizmet beklentisi vardi. Bugün o beklentisine kavusmanin mutlulugunu yasiyor. Yapilan bu hizmetlerin Ayvali’li hemserilerime hayirli ugurlu olmasini diliyorum” seklinde konustu.



“Biz bütün insanlarimizi bir tutariz”

Görev aldigi her yerde simdiye kadar yapilanlarin çok daha fazlasini yapmayi kendilerine hedef koyduklarini ifade eden Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “Biz Ayvalilari çok seviyoruz. Benim yetistigim tavir itibariyle, yöneticilik yaptigim dönem içeresinde de her gittigim yere bir sey birakmam gerekiyor. Dolayisiyla bir devlet bir yere gittiginde orada muhakkak bir degisiklik olusturmasi lazim. Bir hizmet anlayisinin oraya ihlas edilmesinin ve oraya bir hizmetin götürülmesi lazim. Bizim felsefemizde hep bunlara dikkat ettik. Çalistigimiz her yerde su hedefi koyduk. Simdiye kadar yapilanlarin çok daha fazlasi yapilsin dedik. Kamuda çalistigim dönemde de siyaseten Belediye Baskani oldugum dönemde de Allah’a sükür bu temennilerimizin hepsini gerçeklestirdik. Allah’a sükür bugün bütün siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, meslek kuruluslarimiz olsun birlik beraberlik içerisindeyiz. Geçtigimiz gün kayisi festivali ile ilgili yapilan toplantida 33 siyasi parti il baskanlarimiz toplantiya katildi.

Bu önemli bir demokratik yansimadir. Demokrasinin bayram olarak görünümünün saglanmasidir. Türkiye’de ikinci bir belediyede böyle bir örnek yoktur. Dolayisiyla birinci etapta sevginin, barisin, birligin, beraberligin yan yana olmasidir.

Seçim olur herkes iradesini götürür sandiga yansitir seçim bittikten sonra her sey biter ve hizmet yarisi baslar. Ve bizi bu görevlere siz teblig ettiginiz, teveccüh ettiniz, tercih ettiniz. Belediye baskani olduktan sonra bizim nüfusumuzun sayisi kadar ve her kisi basina bize devlet para veriyor. Bu sana oy vermis bu sana oy vermemis seklinde bir sey söz konusu degildir. Dolayisiyla biz bunun bilincindeyiz. Darende belediye baskanimiz da bunun bilincindedir. Dolayisiyla biz bütün insanlarimizi bir tutariz. Insani yasat ki devlet yasasin ilkesi temel siarimizdir. Ve biz tevazu, samimiyet ve gayret ile memleket isi gönül isi dedik. Biz gönül yikmanin Kâbe’yi yikmaya esdeger oldugunu biliyoruz. Biz o düsünce yapisindan o inanç yapisindan gelmisiz. Su anda Türkiye’de altin çizerek söylüyorum en fazla yatirim yapan belediye Malatya Büyüksehir Belediyesi’dir. Yogun bir çalisma içerisindeyiz. Biz göreve geldigimizde asfaltsiz, susuz ve kanalizasyonsuz hiçbir yerlesim birimimiz kalmayacak dedik. Ayrica akarsulara atik sular karismayacak dedik. Bugün bütün ilçelerimizde çöp aktarma istasyonlari yapiyoruz. Tüm ilçelerimizde aritma istasyonlari yapiyoruz. Ve bütün ilçelerimizde ve su anda 100’ün üzerinde santiye MASKI’de, 100’ün üzerinde de yol asfalt isleri santiyeleri var.

Darende Belediye Baskanimiz elinden geldigince yogun bir gayret gösteriyor. Biz birlik ve beraberlik içerisinde çalisacagiz. Darende belediye baskanimiz ile birlik beraberlik içerisinde çalisiyoruz çalismaya da devam edecegiz. Diger ilçelerle de ayni sekilde çalisiyoruz ve çalismaya devam edecegiz. Yani biz bütün ilçe belediye baskanlarimizla beraber söz konusu memlekete hizmet oldugu zaman gerisi teferruattir diyoruz. Bu memlekete hizmet etme noktasinda gece gündüz durmadan durmak yok yola devam diyoruz” diye konustu.



“Bizde Baskanimizla beraber çalisiyoruz”

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoglu, “Iyi ki Selahattin Gürkan ile çalisiyoruz. Güzel isler yaparak Malatya’yi örümcek agi gibi saran ve çaliskanliklariyla herkesin kalbinde taht kuran Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve personellerine, MASKI Genel Müdürümüze ve personellerine cani gönülden tesekkür ediyorum. Iyi ki Selahattin Baskan var. Bizde baskanimizla beraber çalisiyoruz. Vatandasa hizmet götürme anlaminda hep birlikte tanik oluyoruz. Allah birligimizi, dirligimizi daim eylesin. Hizmetlerin hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” açiklamasinda bulundu.

“Vermis oldugumuz sözleri tutmanin mutlulugunu yasiyoruz”

Ayvali Mahallesindeki sorunlarin çözümü noktasinda adimlar atildigini belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Öncelikle vermis oldugumuz sözleri tutmanin mutlulugunu yasiyoruz. Ayvali Mahallemize Büyüksehir Belediye Baskanimizla geldigimiz zaman sorunlar iletilmis ve bugün bu sorunlarin çözümü noktasinda adimlar atildigini ve açilislarin yapildigini görmek büyük bir mutluluk. Bu hizmetlerden dolayi basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz olmak üzere bütün ekibine tesekkür ediyorum.

Malatya Büyüksehir Belediyemiz gerçekten Yol, asfalt ve altyapi bakimindan Türkiye’de birinci. Malatya’da 3 bin 300 km’den daha fazla asfalt yapildiysa, kirsal mahallelerimizin büyük bir kisminda su problemi çözülmüsse, kanalizasyon sorununun çözüldügünü görüyorsak, ilçelerimizde aritma tesislerinin yapildigini görüyorsak bu noktada mütevazi olmamiza gerek yok. Ilçe Belediyelerimizle beraber Büyüksehir Belediyemiz el ele verdiginde millete hizmet yolunda, eser üretme yolunda bizimle kimse yarisamaz. Yapilanlari anlatmakta zorlaniyoruz. O kadar hizmet var ki Allah’a hamd olsun. Biraz önce Sayin Baskanim bazi hizmetleri söylemedi. Malatya’nin içme suyu ana isale hattini yeniliyoruz, ikinci kaptaji hizmete açarak Malatya’nin gelecekteki su ihtiyacini simdiden garanti altina aldik. Dünya Kayisi Pazari, Lisansli Kayisi Deposu bunlardan bahsetmedi. Bu yatirimlarin basta Ayvali Mahallemiz olmak üzere Darende Ilçemize hayirlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Darende Belediye Baskani Isa Özkan, Kuluncak Belediye Baskani Erhan Cengiz, MASKI Genel Müdürü Mehmet Mert ve MHP Il Baskani Mesut Samanli da programda konusma yapti.
Kaynak: İHA