(Özel) Uçurumun Kenarindan Mahsur Kalan Gençleri Ekipler Kurtardi

Karabük’te 5 kafadar arkadas araçlari ile girdikleri alanda yagmurdan dolayi yumusayan toprak zeminde araçlari kayinca uçurumun kiyisinda mahsur kaldi.

(Özel) Uçurumun Kenarindan Mahsur Kalan Gençleri Ekipler Kurtardi
Kendilerini araçtan disari atarak kurtaran gençlerin araçlari ise KARDOFF ekiplerinin yardimi ile kurtarildi.

Olay, Karabük’e bagli Safranbolu ilçesinde Dere tarla mevkiinde meydana geldi. 5 genç gezmek için minibüs ile girdikleri asiklar tepesi mevkiinde yagmurdan dolayi yumusayan toprak zeminde araçlarini kaydirdi. Aracin lastikleri toprak zemine batmasi sonrasi sans eseri uçurumun kenarinda duran minibüsten kendilerini güçlükle disari atan gençler durumu itfaiye ekipleri bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekiplerinin çabalari sonuçsuz kalinca durum AFAD ekiplerine bildirildi.

Olay yerine gelen AFAD ekipleri halat yardimi ile minibüsü agaca baglayarak güvenlik önlemi alirken, aracin kayarak düsme ihtimaline karsi ise polis ekipleri ile uçurumun altindan geçen yolu çift tarafli trafige kapatti. Bölgenin çamurlu ve kaygan olmasi nedeniyle ekipler Karabük Safranbolu Otomobil ve Doga Sporlari Arama Kurtarma Kulübü Dernegi (KARDOFF) Baskani Ahmet Demir’den yardim istedi. Olay yerine gelen KARDOFF baskani Demir, Off- Road arazi araci ile uçurumun kenarinda kalan minibüsü vinç yardimi ile kurtardi.

Yaklasik 2 saat süren çalisma sonrasi rahat nefes alan gençler araçlarini kurtarmak için yogun mücadele veren ekiplere tesekkür etti.
Kaynak: İHA