Osmaneli'de Haci Adaylari Kutsal Topraklara Dualarla Ugurlandi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bu yil kutsal topraklara gitme sansi elde eden haci adaylari için kapali pazar alaninda ugurlama töreni düzenlendi.

Osmaneli'de Haci Adaylari Kutsal Topraklara Dualarla Ugurlandi
Korona virüs pandemisinin etkisini kaybetmesiyle birlikte 2 yil aradan sonra Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan organize edilen 2022 yilinin Osmaneli’deki ilk hac kafilesi yola çikti. Osmaneli Müftülügü tarafindan Fatih Camii’nde haci adaylari için ugurlama töreni düzenlendi.

Kutsal topraklara gitmek için bekleyen haci adaylari gözyaslarina hakim olamadi. Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin, AK Parti Ilçe Baskani Saban Güdem, MHP Ilçe Baskani Hasan Eroglu de törene katildi.

Okunan Kur’an-i Kerim tilaveti ve dualarin ardindan tek tek haci adaylari ile tokalasan Belediye Baskani Sahin, "Çok kiymetli, en hayirli yolculuga çikmak üzeresiniz. Bizler de sizleri ugurlamak üzere burada bulunuyoruz. Pandemi dolayisiyla iki yildir Türkiye’den hiçbir kimse haci olma imkânini bulamadi. Tekrar kavusmanin büyük nesesi içerisindeyiz. Insallah bizler de ve isteyen her Müslüman da oraya kavusma imkâni bulur. Hac ibadetinizde bizleri de unutmayiniz, milletimize, memleketimize lütfen dua ediniz. Allah niyetlerinizi kabul etsin. Insallah sag ve saglikli bir sekilde ibadetlerini en güzel sekilde yapip dönen ve dualari kabul edilen kullarindan eylesin sizi” dedi.

Kaynak: İHA