Ukrayna Açiklamasi 'Bati Ülkelerine Tahil Ihracati Her Ay Yüzde 50 Artiyor'

Ukrayna Altyapi Bakani Oleksandr Kubrakov yaptigi açiklamada, “Rusya’nin Ukrayna limanlarini engellemesi nedeniyle Bati ülkelerine tahil ihracati her ay yüzde 50 artiyor” dedi.

Ukrayna Açiklamasi 'Bati Ülkelerine Tahil Ihracati Her Ay Yüzde 50 Artiyor'
Rusya’nin Ukrayna limanlarina yönelik engelleri tartisilirken, Ukrayna Altyapi Bakani Oleksandr Kubrakov, ülkedeki tahilin her ay yüzde 50 artisla Bati ülkelerine yapildigini açikladi.

Bakan Kubrakov açiklamasinda Ukrayna’nin tahil ihracatinin kara yollari ile yapilmasina yönelik çalismalarin devam ettigini belirtti.

Bakan Kubrakov, ülkenin bati sinirinda yer alan Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Moldova ile tahil ihracatinin yapildigini bildirerek, “Ihracat konusunda mümkün olan her seyi yapiyoruz ve su anda her sey olumlu ilerliyor. Her ay bati sinirlari boyunca tahil ihracati hacmini neredeyse yüzde 50 artiriyoruz. Geçen yilki mahsulün acilen ihraç edilmesi gerekmeseydi, birkaç ay içinde limanlarimiz araciligiyla daha önce sahip oldugumuz normal aylik ortalama ticaret hacmine ulasabilirdik” dedi.

Daha önce yapilan açiklamada, Rusya’nin Ukrayna limanlarini engellemesi nedeniyle 20 milyon tondan fazla Ukrayna tahilinin ihracatinin yapilamadigi ifade edilmisti.
Kaynak: İHA