Tarim Arazisine Yapilan Kaçak Fabrikalar Yikildi

Nilüfer Belediyesi, Çali ve Demirci mahallelerinde tarim arazisi üzerine yapilan kaçak fabrikalari yikti.

Tarim Arazisine Yapilan Kaçak Fabrikalar Yikildi
Nilüfer Belediyesi, kaçak yapilasmayla mücadelesini sürdürüyor. Tarim amaçli sulama, seracilik faaliyeti yapacagini beyan ederek elektrik aboneligi alan, ardindan fabrika ve isletme yaparak tarim arazilerini talan edenlere, Nilüfer Belediyesi göz açtirmiyor. Tarim arazileri üzerine kisa sürede yapilan kaçak fabrika yapilari, Nilüfer Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü’ne bagli yikim ekipleri tarafindan yerle bir edildi.

Nilüfer Belediyesi ekiplerinin çesitli mahallelerde tespit ettigi kaçak fabrikalarin insaatlari, yapilan tebligatlara ragmen devam etti.

Demirci Mahallesi’nde bin 200 metrekarelik tarim arazisi üzerine insa edilmis fabrika, üretim faaliyetine geçmeden yikildi. Çali Mahallesi’nde yer alan kaçak fabrika sahibi ise, yapilan tebligata uyarak, temel üzerine prefabrik malzemeden yapilmis üretim alanini kendi imkanlariyla ortadan kaldirdi. Ayni alan üzerinde bulunan 200 metrekarelik yapi ise, Nilüfer Belediyesi ekipleri tarafindan yikildi.

Kaçak yapilarla mücadelenin topyekün yapilmasi gerektigine dikkat çeken Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, bunun için ilgili kurum ve kuruluslarla koordineli bir çalisma baslatacaklarini vurguladi.

Kaçak yapi yapanlarin yanlis beyanlarla elektrik aboneligi ve izin aldiklarini, ardindan tarim arazilerinin fabrika ve isletme gibi yapilar yapilarak talan edildiginin altini çizen Baskan Turgay Erdem, kaçak yapiyla mücadeleyi araliksiz sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: İHA