(ÖZEL) Anaokulu Ögrencileri 'Acil Çagri' Konusunda Bilgilendirildi

112 Acil Çagri Merkezi personelleri, acil çagrilarin tek numarada birlesmesi ve hattin ihtiyaç disi mesgul edilmemesi konusunda anaokul ögrencilerine egitim konferansi verdi.

(ÖZEL) Anaokulu Ögrencileri 'Acil Çagri' Konusunda Bilgilendirildi
112 Acil Çagri Merkezinin bilinirliligini arttirmaya yönelik tanitim çalismalarini sürdüren 112 Acil Çagri Merkezi, bir yandan tanitim yaparken bir yandan da okullari ziyaret etmeye devam ediyor. TOKI Sögütönü Anaokulunda yapilan konferansta minik ögrenciler, acil durumlarda tek numaranin 112 oldugunu, hangi durumlarda 112’nin aranmasi gerektigini, sistemin nasil çalistigi konusunda bilgilendirildi. Ayni zamanda ögrenciler, tüm acil çagrilarin 112’de birlesmesinin yaninda hattin gereksiz sekilde mesgul edilmemesi konusunda da kisa filmler ve sunumlarla birlikte bilinçlendirildi. Düzenlenen egitimi ögrenciler dikkatli sekilde takip ederken, etkinligin sonunda 112 Acil Çagri Merkezi personelleri çocuklara “112 Acil” yazili balonlar hediye etti.

“Böyle etkinlikler yapmak çok önemli”

Anaokulu ögretmenligi yapan Merve Gülmez, bu egitimin çocuklar için çok önemli oldugunu söyledi.

Çocuklarin etkinligi ilgiyle takip etmelerinden dolayi çok sevinçli olduklarini belirten Gülmez, “Bu egitimin kalici olacagini düsünüyorum. Balonlarin verilmesi de çok mutlu etti onlari. Böyle etkinlikler yapmak çok önemli. Biz de kalici olmasi ve unutulmamasi adina konuyu destekleyecegiz. Onlarin da bilinçli birer vatandas olacagini düsünüyorum. Bugün yapacagimiz etkinliklerle, bu konuyu iyice pekistirecegiz. Ailelerden de yardim isteyip hem adreslerini ögrenmelerini hem de ihtiyaç durumunda numarayi nasil kullanmalari gerektigi konusunda bilinçlendirecegiz” dedi.



“Çocuklarin hepsi anne ve babalarina anlatacaklar”

Uzun zamandir anaokulu ögretmenligi yapan Seyda Aydin, yapilan konferansin kendi egitim programlarinda da oldugunu ifade etti.

Bu egitimle birlikte acil çagrilarin tekrardan pekistigi için çok mutlu olduguna deginen Aydin, “Erken yasta çocuklarda acil durumun pekismesi ileri yaslara aktarilmasi açisindan çok önemli. Eminim çocuklarin hepsi eve gittigi zaman anne ve babalarina anlatacaklar. Biz de bu konuda onlari destekleyecegiz. Biz çocuklara 112’nin tek numara toplandigini iletmistik. Elimizdeki çok yumusak bir hamur. Nasil sekillendirirsek öyle gidiyorlar. Her türlü bilgiye çok açiklar. O yüzden bu gibi durumlarda anne ve babalarini bilinçlendiriyorlar. Çok anlamli bir egitim süreci oldu” sözlerini kullandi.

“112 acil çagriyi çok iyi ögrendik”

Yapilan egitimle birlikte, acil çagrilar konusunda çok fazla bilgi sahibi olduklarini ileten anaokulu ögrencileri ise, "Gereksiz yere ararsak ceza yaziliyormus. 112, yanginlarda, saglik durumlarinda ve trafik kazalarinda bize yardim eden bir hizmet. 112’yi çok iyi ögrendik. Ambulanslari, polisleri ve jandarmalari ögrendik. Yalandan arayip mesgul etmememiz gerektigini anladik. Çünkü onlarin baska insanlar için güvenlik isleri var.” dediler.
Kaynak: İHA