Mersin Büyüksehir Belediyesinin Ücretsiz Yüzme Kurslari Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan her yil verilen yüzme kurslari basladi. 6 yas ve üzeri vatandaslara hizmet veren yüzme kurslari ile İçelliler keyifli bir yaz sezonu geçiriyor.

Mersin Büyüksehir Belediyesinin Ücretsiz Yüzme Kurslari Basladi
Büyüksehir Belediyesinin ücretsiz yüzme kurslarina kayit yaptirmak isteyenlerin, Macit Özcan Spor Tesisleri içinde yer alan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi akademi kayit birimine 1 adet kimlik fotokopisi ve 1 adet fotograf ile bizzat basvurmalari gerekiyor. Çocuklarin ise yüzme kurslarina birinci dereceden akrabalari esliginde gelme sarti bulunuyor. Büyüksehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri’ndeki açik yüzme havuzunda toplam 10 yüzme hocasi, 1 koordinatör ve 2 cankurtaran esliginde verilen kurslardan her grup toplam 2 hafta boyunca yararlanabiliyor. Yüzme korkusu olan 66 yasindaki Suzan teyzeden, ilkokul çagindaki minik Defne’ye kadar her yastan vatandas bu kurslardan yararlaniyor. Yüzme antrenörleri esliginde adeta özel ders havasinda geçen yüzme dersleri, her yastan kursiyeri mutlu ederken, kursiyerlerin ailelerini de sevindiriyor.

“Yüzme kurslarimiza ilgi çok güzel”

Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi Gençlik ve Spor Hizmetleri Sube Müdürü Bünyamin Gökayaz, okullarin tatil olmasi ve sinavlarin bitmesiyle birlikte 20 Haziran’da yüzme kurslarinin basladigini ifade ederek, “Biliyorsunuz 2 yillik bir pandemi süreci vardi. Onun sonrasinda çok yogun bir talep var. Su anda da biz kurslarimizi, okullar açilana kadar 2’ser haftalik dönemler halinde ayarladik. Toplamda 5 dönem kursumuz olacak. Tüm bu süre sonunda yaklasik 4 bin kisiye ulasmayi hedefliyoruz. Kurslarimizda yas siniri 6’dan basliyor. Her vatandasimiza açik ve ücretsiz kurslarimiz devam edecektir. Ilgi çok güzel. 10 ayri grupta ögrencilerimiz, kursiyerlerimiz çalisiyorlar. Kurslarimiz 2’ser haftalik dönemlerden olusuyor. Yani bir kayit yaptiran ögrenci, kursa 2 hafta devam ediyor. 2 hafta sonra diger grubun kursu açiliyor ve bu süreç toplam 5 dönem devam edecek. Yani her grup 800 kisiden olustugu için, toplamda 5 dönem sonrasi yaklasik 4 bin kisi yüzme kurslarimiza katilmis olacak” dedi.



“İçel’deki en hijyenik havuzlardan bir tanesiyiz”

Büyüksehir Belediyesinde yüzme antrenörü olarak görev yapan Özge Tursin, “20 Haziran itibariyle start verdik. 1 Eylül’e kadar kurslarimiz devam edecek. 2 haftalik periyotlar halinde, haftanin 4 günü, Pazartesi’den Persembe’ye günde toplam 6 saat ders veriyoruz. Sabahtan öglene kadar 3 saat, öglenden aksama kadar 3 saat. 17.30’da da daha çok yetiskinlerimize hizmet veriyoruz. Burada 4 stili ögretiyoruz. İçel standartlarinda açik havuz olarak en hijyenik havuzlardan bir tanesiyiz. Kursiyerlerimiz agaçlarin altinda, gayet keyifle egitim aliyorlar, günesi hissediyorlar” diye konustu.

66 yasindaki Suzan Gediz de yüzme korkusunu yenmek için kursa geldigini anlatirken, “Hocamiz ne söylüyorsa onu yapmaya çalisiyoruz. Tabi gençler benden çok daha iyi yapiyorlar, ama yemin ettim ben de yapacagim. Sag olsun Yunus hocamla birlikte korkumu yenip yüzmeyi ögrenecegim. Yüzmeyi bilmiyorum. 2 defa bogulma tehlikesi geçirdim. Yanimda biri olmadan suda duruyorum, ama muhakkak ayagim kuma degecek veya zemine. Ama bugün bunu atlattim. Ben denizi çok severim ve 2 tane çocugum var. Kocam zaten denizci. Yüzmeyi hep istemisimdir. Ama 2 defa bogulma tehlikesi geçirdigim için yemin ettim. Hani derler ya ‘ölmeden önce yapmak istediginiz 3 sey nedir?’ Biri yüzmeyi ögrenmek. 30-40 senelik ehliyetim var, ikincisi araba kullanmak. 3.’sü daha gelmedi. Ilk önce yüzmeyi bir çözeyim. Yani bogulmayacak sekilde. Aslinda spor için yüzmek istiyorum. Burada arkadaslarimla çok mutluyum. Dedim ya hocamiz da çok iyi. Sanki özel ders aliyoruz gibi bir durumdayiz su anda. Gayet anlayisli” dedi.

Miniklerden Metin Eren Eker de “Burada yüzmeyi seviyorum. Ögrenmeyi de seviyorum. 2 gün önce basladim. Çok iyi geçiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA