Kula'daki 55 Milyonluk Yatirim Için Kazma Vuruldu

Manisa’nin Kula ilçesinde Zafer Kalkinma Ajansi’nin destekleriyle Emir Kaplicalari bölgesinde yapilacak olan ’Kula Jeotermal Enerji ile Teknolojik Sera Kurulumu’ ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürü Baris Yeniçeri yerinde incelemelerde bulundu.

Kula'daki 55 Milyonluk Yatirim Için Kazma Vuruldu
Zafer Kalkinma Ajansi’nin Kula’da gerçeklestirecegi 5 büyük eserden biri olan ve tamamlandiginda bölge turizminin gözbebegi haline gelecek olan "Kula Jeotermal Enerji ile Teknolojik Sera Kurulumu" projesinde çalismalar hizlandi. Yaklasik 54 milyon 700 bin TL maliyetle yapilmasi planlanan ve maliyetin tamami Zafer Kalkinma Ajansi tarafindan karsilanacak olan Kula Jeotermal Enerji ile Teknolojik Sera Kurulumu Projesi, tamamlandiginda Kula’ya ekonomik hareketlilik kazandiracak.

Kaymakam Kemal Duru, Belediye Baskani Hüseyin Tosun, AK Parti Kula Ilçe Baskani Ahmet Palabiyik ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Emir Kaplicalari bölgesinde incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürü Baris Yeniçeri, projenin hizlandirilarak kisa sürede tamamlanmasini planladiklarini söyledi.

Yaklasik 100 genç ve kadina istihdam olanagi saglayacak projenin 64,5 dekar alan üzerinde 50 dekar büyüklügünde teknolojik sera alani kurulmasi saglanarak tarimsal üretimde görece olarak geri planda kalan Kula’da atil durumda olan jeotermal kaynagin kullanilacagini söyleyen Genel Müdür Yeniçeri, yerli gida üretimini destekleyecek, yesil ve temiz üretimi tesvik eden ve ilçede seracilik faaliyetinin yerlesmesinin ilk adimi olacak teknolojik seranin Kula ve bölge için hayirli olmasini diledi. Çalismalarin en kisa sürede tamamlanmasi için yakin takipçi olacagini dile getiren Genel Müdür Yeniçeri, Zafer Kalkinma Ajansi’nin Kula’daki 5 proje için yogun çalismalar sarf ettigini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA